Nieuw Hoofdstuk in Star Wars Saga: Voorbij George Lucas

Lucasfilm president Kathleen Kennedy kondigt nieuw tijdperk aan

Lucasfilm president Kathleen Kennedy heeft aangegeven dat de volgende Star Wars-film een stap voorbij George Lucas zal zetten, met de film van Rey’s New Jedi Order die een nieuw hoofdstuk zal inluiden.

Rey’s Nieuwe Jedi Orde: Een Frisse Start

Star Wars: The Rise of Skywalker markeerde het einde van de missie van Lucasfilm om de negen-episode saga van Lucas te voltooien, en Rey’s volgende avontuur zal haar 15 jaar de toekomst in nemen. Met de eerste fase van Disney’s Star Wars effectief voorbij, kijkt de franchise uit naar nieuwe richtingen.

In een interview met GamesRadar deelde Kennedy dat Rey’s New Jedi Order film een stap voorbij het verhaal zal zetten dat de saga van Lucas vertelde. “En ik denk dat het gewoon geweldige mogelijkheden biedt om nieuwe personages te introduceren en met iets fris te beginnen, omdat we eindigden met wat George [Lucas] heeft gecreëerd, en nu nemen we dat allemaal en verplaatsen het naar het volgende hoofdstuk.”

Nieuwe Kansen en Personages

Met de kans om 15 jaar dieper in de tijdlijn te duiken, kan Lucasfilm een verhaal met nieuwe personages, zowel goed als kwaad, creëren. De volgende Star Wars-film zal zien dat Rey’s belofte aan Luke Skywalker dient als de kern van wat de heldin en het verhaal drijft.

Star Wars Zet Eindelijk Stap Voorbij Lucas

Hoeveel de Star Wars-vervolgtrilogie daadwerkelijk volgde wat Lucas bedoelde, is voer voor discussie, maar het is duidelijk dat Kennedy dat avontuur als voltooid beschouwt. Na The Rise of Skywalker, die over de hele wereld verbazing wekte om zowel goede als slechte redenen, viel de toekomst op de schouders van Rey. Een voortzetting van haar verhaal was onvermijdelijk, zij het eerder dan verwacht, en het opnieuw opbouwen van de Jedi Order is de natuurlijke volgende stap voor zowel het personage als de franchise.

Wat belangrijker is dan alles, is dat Lucasfilm het zicht op de centrale waarden en thema’s van Star Wars niet verliest. Lucas is het hart van de franchise, en dat zal hij altijd zijn. De sequels waren ironisch genoeg afgeleid van zijn originele films, wat resulteerde in de kritiek van de maker voor het niet doen van iets nieuws. Lucasfilm heeft nu het blanco canvas om precies dat te doen, en de volgende Star Wars-film kan Lucas eren door verder te gaan dan zijn centrale verhaallijn.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning