Nieuwe kijk op Arthuriaanse legendes: ‘The Winter King’ – een herziening door MGM+

Een frisse kijk op de Arthuriaanse legendes wordt onthuld in de trailer voor ‘The Winter King’, in première op 20 augustus op MGM+

Het tien-afleveringen tellende seizoen van ‘The Winter King’ biedt een alternatieve kijk op de Arthuriaanse legendes, en is een aanpassing van de Warlord Chronicles romans van Bernard Cornwell. De serie zal in première gaan op 20 augustus op MGM+. Iain De Caestecker neemt de hoofdrol op zich als Arthur Pendragon. Bekijk de onthullende trailer van ‘The Winter King’ hieronder:

Wie is Wie in ‘The Winter King’

‘The Winter King’ speelt zich af in de vijfde eeuw, volgens een logline.

Voor Groot-Brittannië verenigd werd, was het een grimmig land van strijdende facties en stammen, waar levens vaak vluchtig waren. De serie volgt Arthur Pendragon terwijl hij evolueert van paria tot legendarische krijger en leider. Naast De Caestecker, bekend van zijn rol als Leo Fitz in Agents of S.H.I.E.L.D., schitteren ook andere sterren in ‘The Winter King’.

Eddie Marsan is te zien als High King Uther, Ellie James speelt Nimue, en Nathaniel Martello-White vertolkt de rol van Merlin. Stuart Campbell verschijnt als Derfel, Daniel Ings als Owain, Valene Kane als Morgan, Jordan Alexandra als Guinevere, en Simon Merrells als Gundleus.

Andere castleden zijn onder andere Steven Elder als Bisschop Bedwin, Andrew Gower als Sansum, Aneirin Hughes als Gorfydd, Emily John als Ceinwyn, Tatjana Nardone als Ladwyss, Ken Nwosu als Sagramor, en Billy Postlethwaite als Cadwys.

Het productieteam achter ‘The Winter King’

Otto Bathurst is regisseur en uitvoerend producent van ‘The Winter King’ samen met Toby Leslie.

Kate Brooke en Ed Whitmore pasten Cornwell’s Warlord Chronicles aan als uitvoerende producenten. Julia Gardner, Lachlan MacKinnon, Jane Tranter, Sherry Marsh, Shelley Browning en Kenneth L. Browning zijn de uitvoerende producenten, en Catrin Lewis Defis functioneert als producer.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond ‘The Winter King’ en nog veel meer nieuws uit de wereld van films en series, hier bij Panda Bytes.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning