Recensie: De Polaroid I-2 – Een Herintrede van Luxueuze Directklaar Camera’s

De Polaroid I-2 markeert het glorieuze terugkeer van een high-end Polaroid na jarenlange afwezigheid.

Wat is “High-End” voor een Polaroid?

In het huidige digitale tijdperk kan het 10 tot 15 minuten duren voordat een Polaroid zich ontwikkelt, wat aanvoelt als een eeuwigheid. Vergelijk de zachte, verzadigde beelden van de Polaroid met de messcherpe foto’s van zelfs de meest bescheiden smartphones en je ziet een duidelijk verschil. Echter, de nieuwe Polaroid I-2 behoudt alle eigenaardigheden en charmes van directklaar film en voegt daar een scala aan moderne voorzieningen en functies aan toe die de serieuze fotograaf zouden kunnen aanspreken.

Prijskaartje: Een Overweging Waard?

Met een prijs van 599 Euro is de I-2 vier keer zo duur als de volgende duurste camera in het assortiment van het bedrijf, de Polaroid Now+. Maar deze prijs biedt wel de snelste lens in de huidige Polaroid-serie. Het heeft een 98mm f/8 lens, die volgens het bedrijf gelijkstaat aan een 38mm f/2.8 op een 35mm camera.

Kwaliteit van de Lens

De lens is gemaakt van acryl en polycarbonaat, in plaats van glas. Polaroid is echter trots op deze lens, ongeacht hoe de specificaties op papier lijken.

Ontwerp en Gevoel

Na ongeveer vier jaar ontwikkeling voelt de I-2 solide en ziet er naar mijn mening prachtig uit. Het matte zwarte lichaam met donkerzilveren en rode accenten geeft het een chique uitstraling.

Functies en Specificaties

De I-2 is de enige camera in het huidige assortiment die standaard lensfilters kan gebruiken. Maar wat de I-2 onderscheidt van andere directklaar camera’s is de ingebouwde handmatige instellingen.

Conclusie

De charme van analoge fotografie zit in zijn onvoorspelbaarheid. Maar gezien de hoge kosten van Polaroid film en de I-2 in het bijzonder, is het voor veel gebruikers wellicht een flinke investering. Het vereist zeker wat oefening en geduld, maar voor de echte Polaroid-liefhebber kan dit een spannende nieuwe aanvulling zijn op hun collectie.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning