Redemption Day Film Review

“Redemption Day” is een film die ons op een ongemakkelijke manier confronteert met de gruwelijkheid van oorlog en de langetermijneffecten die het op de mensen heeft die erin zijn gewikkeld. De hoofdrolspeler, Brad Paxton, is een marinekapitein die een heldhaftige daad heeft verricht tijdens een vuurgevecht tegen ISIS en daarvoor de Medal of Honor heeft gekregen. Maar achter de façade van de held, blijkt een man die worstelt met angst en traumas.

Onze sympathie gaat uit naar Brad, hoewel hij zich soms onaangenaam gedraagt en zijn gedachten niet altijd even helder zijn. Dit maakt de film echter juist zo intrigerend en geloofwaardig. We zien hoe Brad’s levensverhaal zich ontvouwt, hoe hij zich aanpast aan het burgerleven en hoe zijn relatie met zijn liefhebbende vrouw, Kate, wordt op de proef gesteld wanneer zij een unieke carrièremogelijkheid krijgt in Marokko.

Kate is een sterke en onafhankelijke vrouw, maar ook zij heeft haar eigen strijd te voeren. Haar carrière is belangrijk voor haar, maar ze wil ook haar man steunen. De dynamiek tussen Brad en Kate is interessant om te volgen en laat zien hoe liefde soms ingewikkeld kan zijn.

De film is goed geschreven, met een krachtige en emotionele verhaallijn en indrukwekkende acteerprestaties. De regisseur weet op een subtiele manier de spanning op te bouwen en de emoties van de personages te laten uitkomen. De beelden zijn prachtig, de muziek is emotioneel en passend en de film weet op een ongemakkelijke manier ons te raken.

“Redemption Day” is een film die je aan het denken zet over oorlog, liefde en de gevolgen van onze keuzes. Het zorgde voor een sterk emotioneel effect bij mij en ik kan het zeker aanbevelen aan mensen die geïnteresseerd zijn in de menselijke kant van oorlog en de gevolgen ervan op onze relaties. 

Deze film is nu te zien op Prime Video

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning