Review van “Bad City”: Een razend spektakel van misdaad en gerechtigheid

“Bad City”, geregisseerd door Kensuke Sonomura, is meer dan zomaar een film; het is een ode aan de klassieke Japanse V-cinema. In deze recensie duiken we dieper in de intrigerende wereld van misdaad, corruptie en de onvermijdelijke zoektocht naar rechtvaardigheid die deze film zo meeslepend maakt.

Een tijdloos verhaal vol spanning

Het verhaal van “Bad City” is er een die al generaties lang in vele culturen wordt verteld. Een doortrapte zakenman, vertolkt door Lily Franky, smeedt een verbond met de Koreaanse maffia en plaatselijke politici. Zijn ambitie? Het welvarende Kaiko City transformeren met casino’s die uitsluitend bedoeld zijn voor de welgestelden. Zijn middelen om dit doel te bereiken zijn echter minder nobel: omkoping, chantage en zelfs moord.

Krachtige personages

Midden in dit tumult vinden we Hitoshi Ozawa, een legende binnen het genre, die niet alleen een belangrijke rol speelt, maar ook het scenario schreef. Zijn uitgebreide kennis van en ervaring binnen de Yakuza-cinema zijn een onmisbare aanvulling op de film. Ozawa’s onwrikbare vertolking van Captain Torada is simpelweg betoverend. En laten we vooral de sterk acterende bijrollen niet vergeten, waaronder Tak Sakaguchi, Masanori Mimoto en de eerder genoemde Lily Franky.

Een opeenvolging van actie

Hoewel het verhaal niet bol staat van originaliteit, compenseert de film dit met een overvloed aan actie. We worden meegenomen in een wervelwind van gevechten, waarin handgemeen centraal staat. Elk gevecht is een symfonie van martial arts, grondgevechten en rauwe krachtmetingen, versterkt door uitmuntend geluidswerk dat elke klap en stoot een intense lading geeft.

Conclusie

“Bad City” is zonder twijfel een indrukwekkend staaltje actiecinema met een bescheiden budget. Het is een film die liefhebbers van het genre zeker niet mogen missen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning