Samsung Odyssey G9: De Ferrari onder de Desktop Monitoren

Er is een bepaalde groep toegewijde gamers die de fijnere dingen in het leven kunnen betalen en zichzelf willen trakteren. Deze groep bestaat uit mensen met gevestigde carrières, zoals verzekeringsexperts, programmeurs voor internationale banken en cybersecurity specialisten. De Samsung Odyssey G9 is ontworpen met deze groep in gedachten. Dit is niet zomaar een scherm voor de incidentele weekendgamer. Dit is iets speciaals, iets buitengewoons.

Uitmuntende Specificaties voor een unieke niche

De Samsung Odyssey G9 heeft een hoge verversingssnelheid van 240Hz, is compatibel met Nvidia G-Sync en biedt een fantastische beeldkwaliteit dankzij het QLED-scherm. Bovendien heeft het een responsietijd van 1ms, wat perfect is voor gaming. Maar het is meer dan alleen maar groot – het vraagt behoorlijk wat grafische kracht om 240Hz op een 4K resolutie te draaien over een extra breed scherm.

Waarom niet voor de Hardcore Gamer?

Waarom is het dan niet bedoeld voor de meest fanatieke gamers? Het komt neer op grootte. Topspelers van games als ‘Quake Live’ en ‘Diabotical’ geven aan dat ze zich niet competitief voelen bij het spelen op zo’n groot scherm. In snelle games wordt de vorm vaak opgeofferd voor functionaliteit. Elke mogelijke optimalisatie wordt gemaakt om die paar extra FPS te behalen, wat een scherm als de Odyssey G9 niet gunstig maakt voor deze gamers.

En Budget Gamers?

Budget gamers kunnen dit scherm ook beter aan zich voorbij laten gaan. Voor de prijs van deze monitor kun je een redelijke mid-range pc bouwen. Maar de Odyssey G9 verdient beter dan mid-range. Het is top-of-the-line, vooruitstrevende technologie van Samsung die het hoogtepunt van hun mogelijkheden toont.

De technologische Trots van Samsung

De Odyssey G9 is niet zomaar een monitor, het is een toonbeeld van Samsung’s technische bekwaamheid. Met een resolutie van 5120 x 1440 (in feite twee 4K-schermen naast elkaar), een kromming van 1000R die de natuurlijke kromming van je oog volgt, een hoog dynamisch bereik, een futuristische witte behuizing met LED-achtergrondverlichting en snelle responstijden en hoge verversingssnelheden. Deze eigenschappen maken de Odyssey G9 tot een mythisch product dat we allemaal zouden willen hebben.

De Ferrari Onder de Monitoren

Net als bij een Ferrari versus een Volkswagen, zal de Volkswagen je comfortabel en efficiënt naar je bestemming brengen, maar het zal nooit zo cool zijn als een Ferrari. De Ferrari is onpraktisch voor de meeste mensen en de VW past ons eigenlijk beter. Maar de Ferrari beschikt over de beste technologie en een deel van wat het zo cool maakt, is dat we het niet kunnen hebben. Ironisch genoeg is het bewerken van Excel-bestanden en het voorbereiden van PowerPoint-presentaties op de Ferrari van de pc-schermen een ervaring als geen ander.

Als je deze monitor koopt en gebruikt voor werk en spel, en je jezelf niet in financiële problemen brengt om dit te doen, zul je er geen spijt van krijgen. Maar zorg dat je een vriend vraagt om je te helpen bij de installatie, want deze monitor is behoorlijk zwaar.

Bij Panda Bytes zijn we er om u te helpen navigeren door de complexe wereld van technologie en gaming. Met gedetailleerde recensies, relevante nieuwsupdates en diepgaande artikelen, streven we ernaar om u te voorzien van de meest nauwkeurige en tijdige informatie in deze snel veranderende industrieën. Word vandaag nog deel van onze groeiende gemeenschap en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning