Shrapnel: Een Gedetailleerde Filmrecensie

Shrapnel is een film die een beroep doet op de liefhebbers van actiethrillers. Deze film, met in de hoofdrollen Jason Patric, Cam Gigandet en Efrain Villa en geregisseerd door William Kaufman, biedt kijkers een spannend verhaal dat zich afspeelt in de broeierige sfeer van Zuid-Amerika.

De Plot

Jason Patric speelt de rol van Sean Beckwith, een militaire veteraan die samen met zijn vrouw en twee dochters op een ranch in Texas woont. Wanneer de oudste dochter de grens oversteekt naar Mexico voor een feestje en daarbij ontvoerd wordt, ziet Sean geen andere uitweg dan zijn eigen gevecht aan te gaan.

De Problematiek

Ondanks zijn inspanningen om via legale kanalen zijn dochter terug te krijgen, vindt Sean geen hulp. Zijn pogingen om de kartel verantwoordelijk voor de ontvoering via de televisie te smeken hebben alleen maar tot gevolg dat ze een huurmoordenaar sturen om zijn familie te het zwijgen op te leggen. Hij realiseert zich dat hij de strijd naar hen moet brengen, en gelukkig heeft hij een oude soldaat vriend genaamd Vohden (gespeeld door Cam Gigandet) die hem wil helpen.

Karakterontwikkeling en Acteerwerk

De acteerprestaties zijn sterk, waarbij Patric’s vertolking van de getormenteerde Beckwith die twijfelt of zijn dochter nog in leven is, bijzonder overtuigend is. Andere hoogtepunten zijn Kesia Elwin die de rol van Sean’s vrouw Susan speelt, Guillermo Ivan als de belangrijkste handlanger en Mauricio Mendoza als de grote schurk. Cam Gigandet draagt zijn rol goed, hoewel hij niet veel meer te doen krijgt dan dat.

Het Genre en de Tropen

Shrapnel is een vrij standaard actiethriller die zich afspeelt in het moderne Mexico. Ondanks het inherente probleem dat dit subgenre vaak draait om blanke wraak, heeft Shrapnel toch enkele sterke punten als je bereid bent dat over het hoofd te zien.

Conclusie

Shrapnel is geen originele low-budget actiefilm en het is een stap terug van Kaufman’s eigen The Channel eerder deze maand. Maar als je in de stemming bent voor een degelijke “vaderfilm”, dan zal het de klus klaren. Het is zeker beter dan Rambo: Last Blood, hoewel het geen Sicario is.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning