Star Trek: Discovery – Het meest controversiële avontuur ooit?”

Star Trek: Discovery heeft altijd een polariserende serie geweest, maar heeft altijd de aandacht getrokken door de constante ontwikkeling van haar kerncast. In het vijfde seizoen, dat volgens verwachting een zeer geïntegreerde, op de grote schaal gerichte avontuur zal zijn, zal Captain Michael Burnham op zoek gaan naar “de grootste schat in het bekende universum”. Het lijkt erop dat het show nu meer gericht is op epische sciencefiction-plotting en minder op de ontwikkeling van haar personages.

Het is mogelijk dat het vijfde seizoen het einde zal betekenen voor Discovery en het moet dan worden beschouwd als een overwinning voor Paramount en de Star Trek-franchise in het algemeen. Toen Discovery in 2017 werd gelanceerd, was Star Trek op een culturele laagtepunt en het feit dat het zelfs op de buis kwam, is een kleine wondere. Het verkreeg de steun van de fans en critici na verloop van tijd en heeft bijgedragen aan de opleving van de franchise, waardoor shows zoals Star Trek: Picard en Star Trek: Lower Decks werden gelanceerd.

Star Trek: The Next Generation heeft een soort franchiseprecedent gesteld door zijn zeven seizoenen lange succesvolle run te beëindigen. Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager zouden hetzelfde doen met hun eigen zevenjarige runs. Star Trek: Enterprise wordt grotendeels als een mislukking beschouwd, aangezien het na het vierde seizoen werd geannuleerd en niet aan de zevenjarige benchmark kon voldoen. Dit betekent echter niet dat elke Star Trek-show zeven seizoenen moet duren. Star Trek: Picard eindigt waarschijnlijk op eigen creatieve termen met het derde seizoen en Voyager was vóór het zevende seizoen van de avonturen van Captain Kathryn Janeway uitgeput. Discovery hoeft niet tot het zevende seizoen te maken om als een succes te worden beschouwd en de steeds spectaculairere show leent zich waarschijnlijk meer voor een vervolgfilm dan voor meer seizoenen. Wat Star Trek: Discovery’s toekomst ook mag zijn, het is een belangrijk onderdeel van de Star Trek-mythe die een fatsoenlijke afscheidsgroet verdient voordat het creatieve reservoir opraakt.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning