“The Girl with the Dragon Tattoo” Amazon TV-serie heeft eindelijk een showrunner gevonden

Het wachten is voorbij. De Amazon TV-serie “The Girl with the Dragon Tattoo” heeft haar showrunner gevonden in Veena Sud, het brein achter “The Killing”.

Veena Sud neemt het roer over

Drie jaar geleden begonnen de geruchten dat Amazon een TV-serie aan het ontwikkelen was rond “The Girl with the Dragon Tattoo”. Nu meldt Variety dat Veena Sud, bekend van haar werk aan “The Killing” voor AMC, de leiding zal nemen over deze Amazon-serie.

Een nieuwe invalshoek

Details over de serie blijven schaars, maar eerder werd gemeld dat het geen vervolg of voortzetting zou zijn van het verhaal uit de boeken of films. In plaats daarvan wordt Lisbeth Salander in de hedendaagse wereld geplaatst met een nieuwe setting, nieuwe personages en een nieuw verhaal. De productie ligt in handen van Amazon MGM Studios en Left Bank Pictures.

De vele gezichten van Lisbeth Salander

Door de jaren heen is Lisbeth Salander door verschillende actrices vertolkt. Noomi Rapace nam de rol op zich in de Zweedse filmtrilogie. Later zagen we Rooney Mara in de Engelse adaptatie van “The Girl with the Dragon Tattoo”. Claire Foy vertolkte de rol in “The Girl in the Spider’s Web”, een adaptatie gebaseerd op het boek van David Lagercrantz.

Een filmfranchise in rust

Hoewel de film met Claire Foy zowel kritisch als commercieel teleurstelde, wat leidde tot het staken van verdere films, blijft de interesse in het verhaal bestaan. David Fincher had plannen voor meer sequels, maar die werden geschrapt. Ondanks de tegenslagen is hij trots op zijn werk.

Conclusie

De wereld van “The Girl with the Dragon Tattoo” blijft fascineren. Met Veena Sud aan het roer kijken wij bij Panda Bytes reikhalzend uit naar wat Amazon ons gaat brengen. In onze kenmerkende stijl houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze veelbelovende serie. Sluit je aan bij onze community en blijf altijd op de hoogte!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning