‘The Iron Claw’: De Tragische Geschiedenis van de Von Erich Worstelfamilie Begint in Upstate NY

Inleiding
Een nieuw filmepos, “The Iron Claw”, verlicht het turbulente en hartverscheurende leven van de Von Erich worstelfamilie. Deze familie, die diepe wortels heeft in de wereld van het professioneel worstelen, kent zowel roem als tragedies. Hun verhaal is een complex web van successen en tragedies, en alles begon in Upstate New York.

Sterrencast: Zac Efron en Jeremy Allen White Schitteren
Zac Efron en Jeremy Allen White nemen de hoofdrollen voor hun rekening in deze biografische film. Ze brengen de beroemde worstelaars Kevin Von Erich en Kerry Von Erich tot leven. Andere castleden zijn Harris Dickinson als David Von Erich, Stanley Simons als Mike Von Erich en Holt McCallany, bekend van “Mindhunter”, als hun vader Fritz Von Erich.

De Oorsprong van de ‘Iron Claw’
Fritz Von Erich was niet alleen de vader van deze worsteldynastie, maar ook een 23-voudig wereldkampioen die de beruchte “Iron Claw” worstelbeweging introduceerde. Een greep waarbij hij zijn hand over het gezicht van een tegenstander spreidde en dan kneep. Deze techniek bracht hem wereldwijde faam.

Van Rijkdom tot Tragedie
Hoewel Fritz als worstelaar veel succes kende, ging het de familie financieel niet altijd voor de wind. Ze woonden een tijdje in een trailerpark in Niagara Falls, NY. Hier werden twee van de zes kinderen geboren. Tragedie sloeg toe toen de jongste, Jackie, op 7-jarige leeftijd stierf door elektrocutie in het trailerpark. Deze tragedie markeerde het begin van wat later bekend zou worden als de “Von Erich Family Curse”.

De Vloek van de Von Erich Familie
Tragedies bleven de familie achtervolgen. Vier van Fritz’s zonen vonden een tragisch einde. David Von Erich stierf plotseling aan een darminfectie in een hotel in Tokio in 1984. Tussen 1987 en 1993 stierven Mike, Chris en Kerry Von Erich; allemaal onder hun eigen tragische omstandigheden. Fritz zelf overleed in 1997 aan hersen- en longkanker.

Legacy Voortgezet
Ondanks al het verdriet is de Von Erich familie nooit vergeten. Kevin Von Erich, de enige overlevende broer, zette de worsteltraditie voort met zijn zonen, Ross en Marshall Von Erich. Ze zijn de langst regerende tagteam kampioenen in MLW geschiedenis. Ter ere van hun bijdrage aan de sport werd de Von Erich familie in 2009 opgenomen in de WWE Hall of Fame.

Conclusie
“The Iron Claw” belooft een ontroerende en meeslepende film te worden die de opkomst en ondergang van een worsteldynastie in beeld brengt. De film, geschreven en geregisseerd door Sean Durkin, met ook sterren als Lily James en Maura Tierney, opent op 22 december in de bioscopen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning