Tom Hardy’s Vergeten Meesterwerk uit 2008: Bronson

Het is onmogelijk om de carrière van Tom Hardy te bespreken zonder te refereren aan de film ‘Bronson’ uit 2008. Deze film heeft als fundament gediend voor Hardy’s succesvolle carrière en ondanks dat het vaak over het hoofd wordt gezien, blijft het een belangrijk element in zijn oeuvre.

Het Begin van Tom Hardy’s Carrière: Bronson

Tom Hardy staat bekend om zijn sterke aanwezigheid in elke film waarin hij speelt, en dit is nergens duidelijker dan in ‘Bronson’. Hardy speelt in deze film de beruchte echte gevangene Michael Peterson, ook wel bekend als Charles Bronson. Zijn vertolking van deze complexe persoonlijkheid gaf hem de kans om alle facetten van zijn talent te tonen.

Wie is Bronson?

In ‘Bronson’ volgen we Michael Peterson die zijn naam verandert in Charles Bronson, naar de beroemde acteur. Hij wordt gezien als de gevaarlijkste crimineel in het Britse gevangenisstelsel. De film is vanuit Bronson’s perspectief en laat ons zien hoe een jonge Michael Peterson vast komt te zitten, begint te vechten, misdaden begaat en ontdekt dat berucht worden één van de beste manieren is om beroemd te worden.

Bronson is een bedreiging, een psychopaat, maar ook hilarisch. We kunnen alleen maar lachen omdat we niet daadwerkelijk naast hem in de cel staan. De film maakt duidelijk dat dit zijn perspectief is, en laat ons vreemde tussenspelen zien van clowneske en cabareteske monologen van de ster zelf.

De rol van Tom Hardy als Bronson

Tom Hardy is bekend van vele rollen, maar Bronson is misschien wel zijn meest onderschatte. Niet alleen is dit een rol waarvoor hij enorm gespierd moest worden, maar het is ook een rol waarin je de daadwerkelijke waanzin in zijn ogen kunt zien.

Voor een acteur als Hardy lijkt er geen enkele doos te zijn die hem kan bevatten. En met Bronson mocht hij een persoon spelen die hetzelfde voelde. Voor zowel de acteur als het personage zit de vreugde in de spotlights.

Vergelijking met Hardy’s Andere Rollen

Bronson staat, zelfs na meer dan 15 jaar, nog steeds als een monument in Hardy’s carrière, maar ook in het genre van gevangenis- en biografische films. Zijn latere rollen tonen veel gelijkenissen met Bronson en lijken een soort auditie voor elke rol die hij sindsdien heeft gespeeld.

Neem bijvoorbeeld zijn rol als Bane in ‘The Dark Knight Rises’, waar hij zijn vermogen toonde om fysiek in vorm te komen en een berekenende gek te spelen. Of in de film ‘Legend’, waar hij tweelingbroers speelde, één die koel en kalm is en de ander die ernstige woedeproblemen heeft en niet bang is om ze te tonen. Deze rollen lijken gewoon delen te zijn van het personage Bronson.

Kortom, ‘Bronson’ is een opwindende film over een vreemde en boeiende man. Tom Hardy speelt hem perfect en neemt ons mee voor de rit. Het mag dan een vaak vergeten meesterwerk zijn, maar het blijft een onmiskenbaar hoogtepunt in Hardy’s carrière.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning