Transatlantic: Een dramaserie over heldhaftige reddingsoperaties tijdens de Tweede Wereldoorlog

Transatlantic is een meeslepende dramaserie die het publiek meeneemt naar het door oorlog verscheurde Europa van de jaren 1940. Het verhaal is gebaseerd op de moedige reddingsoperaties van Varian Fry, een Amerikaanse journalist die duizenden Joden hielp ontsnappen uit het bezette Frankrijk. Deze meesterlijk geschreven serie, gecreëerd door Anna Winger en Daniel Hendler, is nu beschikbaar op Netflix.

Het verhaal van Transatlantic begint met twee vastberaden Amerikanen en hun vrienden die een gedurfde missie opzetten in het Franse Marseille. Hun doel is om kunstenaars, schrijvers en andere vluchtelingen te redden uit de klauwen van de nazi’s en hen te helpen Europa te ontvluchten naar het neutrale Spanje. Terwijl de personages worstelen met de gevaren en uitdagingen van hun missie, onthult de serie een meeslepend verhaal over moed, vriendschap en hoop.

Transatlantic is geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van Varian Fry, wiens heldhaftige inspanningen resulteerden in de redding van naar schatting 2.000 tot 4.000 Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fry’s vastberadenheid en moed maken van hem een intrigerend en inspirerend personage, dat op briljante wijze tot leven wordt gebracht door de getalenteerde cast van de serie.

De hoofdrollen worden vertolkt door Gillian Jacobs, Lucas Englander en Cory Michael Smith, die elk een uniek aspect van de complexe situatie in het door oorlog verscheurde Europa belichten. Samen met de sterke productie van Winger en Camille McCurry, zorgt deze cast voor een onvergetelijke kijkervaring.

Transatlantic is een aangrijpende en inspirerende dramaserie die de kijker meeneemt op een emotionele reis door een cruciale periode in de wereldgeschiedenis. Met zijn ijzersterke verhaallijn en boeiende personages is deze serie een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de verhalen van moed en overleving tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mis het niet en duik in de wereld van Transatlantic op Netflix.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning