Valerian and the City of a Thousand Planets.

Valerian and the City of a Thousand Planets is een sciencefictionfilm uit 2017, geregisseerd door Luc Besson. Het is een film die zich afspeelt in de toekomst, waarin menselijke agenten Valerian (gespeeld door Dane DeHaan) en Laureline (gespeeld door Cara Delevingne) door de ruimte reizen om de orde te handhaven en een donkere dreiging af te wenden.

De film is visueel verbluffend en heeft een levendige wereld opgebouwd die vol zit met kleurrijke personages en adembenemende landschappen. Het verhaal is gebaseerd op de stripserie Valérian et Laureline van Pierre Christin en Jean-Claude Mézières. Het speelt zich af in de 28e eeuw, waarin menselijke beschavingen hebben samengevoegd tot een gigantische stad genaamd Alpha.

De film opent met een proloog die de kijker meeneemt op een reis door de geschiedenis van de mensheid, van het verleden naar de toekomst, waarbij het centrum van menselijke beschavingen steeds verder uitbreidt. Uiteindelijk wordt het internationale ruimtestation ISS omgebouwd tot een reusachtige ruimtestad genaamd Alpha. Het is hier waar de mensheid andere beschavingen heeft ontmoet en zich heeft gevestigd in een intergalactische samenleving.

De film heeft een aantal sterke punten. Allereerst zijn de beelden in de film absoluut adembenemend. De verschillende planeten en wezens die Valerian en Laureline tegenkomen zijn kleurrijk en indrukwekkend, en de CGI-effecten zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast is de actie in de film ook zeer indrukwekkend. Er zijn veel spectaculaire scènes waarin Valerian en Laureline vechten tegen verschillende wezens en vijanden, en deze scènes zijn goed gechoreografeerd en spannend om naar te kijken.

Een ander sterk punt van de film is de chemie tussen de twee hoofdpersonages. DeHaan en Delevingne spelen goed samen en hebben een goede dynamiek op het scherm. Hun onderlinge plagerijen en grapjes zijn vermakelijk en helpen om de film lichtvoetig te houden.Al met al is Valerian and the City of a Thousand Planets een visueel verbluffend een vermakelijke sciencefictionfilm die zeker de moeite waard is om te bekijken voor liefhebbers van het genre. Hoewel het verhaal soms verwarrend kan zijn en sommige van de grappen niet werken, maken de visuele effecten, de actie en de chemie tussen de hoofdpersonages het tot een film die je niet snel zult vergeten.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning