Verborgen Parels: De 7 Meest Miskende Films en TV-Shows van Stephen King

Het oeuvre van Stephen King heeft door de jaren heen talloze verfilmingen opgeleverd. Er zijn echter enkele die meer aandacht verdienen dan ze tot nu toe hebben gekregen.

Het onontgonnen terrein van Stephen King’s creaties

Het literaire werk van Stephen King heeft ontelbare verfilmingen voor film en televisie opgeleverd. Er zijn er altijd wel een paar die over het hoofd zijn gezien door het publiek. Hoewel niet allemaal kaskrakers kunnen zijn zoals “Carrie” of “It” uit 2017, zijn er nog steeds enkele projecten gebaseerd op King’s werk die meer erkenning verdienen van het publiek, zelfs als sommigen van hen niet vasthouden aan het bronmateriaal.

De Stand (2020)

Gebaseerd op een van King’s grootste romans tot nu toe, volgt ‘The Stand’ een groep mensen die een wereldwijde pandemie overleven die is gecreëerd door een door mensen gemaakt supervirus en deelnemen aan een Bijbelse oorlog tussen de heilige Mother Abigail en de kwaadaardige tovenaar Randall Flagg (gespeeld door Alexander Skarsgård van Infinity Pool).

Deze CBS-streamingserie had het ongeluk om net te arriveren toen COVID-19 de wereld stillegde, en het lijkt erop dat veel meer ogen deze Lord of the Rings-stijl epos zouden hebben bekeken als dat niet het geval was geweest.

Ondanks enkele misstappen, zoals het verminderen van de individuele verhalen van Nick en Tom en de manier waarop Nadine (Amber Heard) en Trashcan Man (Ezra Miller) werden geportretteerd, biedt de reboot betere visuele effecten en veel fantastische optredens. De show eindigt zelfs met een gloednieuw einde, geschreven door Stephen King zelf, wat een kijkje waard is voor fans van zijn klassieke roman. Stream nu ‘The Stand’ op Paramount+.

Doctor Sleep (2019)

Ondanks dat het een vervolg is op een van de meest gewaardeerde horrorfilms aller tijden, viel ‘Doctor Sleep’ onder de radar toen het in de bioscopen kwam. De film speelt zich 40 jaar na ‘The Shining’ af en volgt een volwassen Dan Torrance, nu een herstellende alcoholist, die vecht om een jong meisje, dat ook begaafd is met de “shine”, te beschermen tegen een sekte van psychische vampieren genaamd de True Knot.

Regisseur Mike Flanagan (Midnight Club) blijft trouw aan Stanley Kubrick’s originele film door hetzelfde verhaal te volgen en veel liefdevolle eerbetonen te bevatten. Tegelijkertijd omarmt dit vervolg de bovennatuurlijke elementen van King’s verhaal volledig en gebruikt het elementen uit zijn versie van ‘The Shining’ die Kubrick controversieel veranderde. Met briljante optredens van de cast, zou dit vervolg fans van zowel King’s boek als Kubrick’s film moeten bevredigen, waardoor het het vervolg is dat het publiek niet wist dat ze nodig hadden. ‘Doctor Sleep’ is nu te streamen op Max.

De Outsider (2020)

Deze HBO-miniserie volgt een verbitterde detective die de brute dood van een jongen onderzoekt, gepleegd door zijn Little League-coach. De detective ontdekt echter dat de dader op het exacte moment van de moord op twee verschillende plaatsen was, wat hem dwingt zijn geest te openen en te accepteren dat er iets ongelooflijks aan de hand is.

‘De Outsider’ speelt als een volwassenere versie van ‘It’, waarbij misdaadprocedures worden vermengd met bovennatuurlijke horror om een aangrijpend verhaal van verlies en rouw in een kleine gemeenschap te creëren. Met zo’n uitgebreid mysterie, sterke optredens en nagelbijtende spanning, mag deze show niet buitengesloten worden van de beste verfilmingen van King’s werk. ‘De Outsider’ is nu te streamen op Max.

11.22.63 (2016)

Deze Hulu-miniserie volgt een Engelse leraar die teruggaat naar het jaar 1960 om de moord op president John F. Kennedy te voorkomen. Maar terwijl hij wacht op de noodlottige dag, moet hij de waarheid achter JFK’s moord ontdekken terwijl hij pogingen om zijn leven te nemen door zowel menselijke als bovennatuurlijke krachten ontwijkt.

Met alle mysteries en samenzweringstheorieën rond deze tragedie, houdt de show het publiek in spanning over hoe alles zal verlopen. Maar met alle liefdevolle connecties die de protagonist van James Franco in zijn nieuwe leven maakt, slaagt het verhaal erin om gegrond en relatable genoeg te blijven om een breed publiek aan te spreken. Stream ‘11.22.63’ nu op Hulu.

Gerald’s Game (2017)

Voordat hij Netflix-kijkers de stuipen op het lijf joeg met ‘The Haunting of Bly Manor’, veranderde regisseur Mike Flanagan een van King’s meest obscure en beperkende verhalen in een cinematografisch meesterwerk.

Het verhaal volgt een vrouw die aan een bed is geboeid nadat haar man plotseling overlijdt tijdens hun romantische uitje. Hoewel de premisse misschien niet zo opwindend klinkt, overstijgt ‘Gerald’s Game’ de grenzen van zijn beperkte omgeving om een surrealistische en angstaanjagende reis in de geest van de hoofdpersoon en het kindertrauma dat daar ligt, te beschrijven. Met Carla Gugino die de performance van haar leven geeft, zullen kijkers gefascineerd zijn door deze film en niet in staat zijn om weg te kijken (behalve misschien tijdens die gruwelijke ‘de-gloving’ scène). ‘Gerald’s Game’ is nu te streamen op Netflix.

Pet Sematary (2019)

‘Pet Sematary’ is altijd een moeilijk verhaal geweest om te adapteren vanwege zijn donkere, gelaagde verhaal en zijn bittere hopeloze einde. Zelfs de film uit 1989, die velen als een klassieker beschouwen, heeft nog steeds zijn fair share van critici. Echter, de remake verdient meer erkenning dan het kreeg in 2019.

Het verhaal wijkt af van het bronmateriaal, met name door Louis en Rachel’s dochter, Ellie, de ondode schurk te maken in plaats van kleine Gage. Desondanks bevat het veel geweldige schrikbeelden en fantastisch acteerwerk, vooral van de ondode Ellie. De film blijft ook trouw aan het boek door de demon Wendigo de meester van de titulaire begraafplaats en de overkoepelende antagonist te maken. ‘Pet Sematary’ kan digitaal gehuurd of gekocht worden op Prime Video.

1922 (2017)

Deze Netflix-original film speelt zich af in het begin van de 20e eeuw en volgt een boer die zijn vrouw vermoordt met de hulp van zijn tienerzoon, om vervolgens steeds meer te worden achtervolgd door hun onuitsprekelijke misdaad en de wraakzuchtige geest van hun slachtoffer.

Aangezien deze film een angstaanjagende 92% scoorde op Rotten Tomatoes, is het verrassend om te zien dat hij vrijwel vergeten is door het algemene publiek. Dit langzaam brandende spookverhaal is misschien niet naar ieders smaak, maar het is nog steeds een ijzingwekkend verhaal dat verkent hoe schuld iemand als een schaduw kan volgen en jarenlang langzaam hun leven kan wegvreten tot het hen vernietigt. Zo’n uitgesponnen straf geeft een nieuwe betekenis aan de frase: “Als je de tijd niet kunt doen, pleeg dan geen misdaad.” ‘1922’ is nu te streamen op Netflix.

We hopen dat deze samenvattingen en overzichten je zullen helpen bij het ontdekken van enkele van Stephen King’s meest onderschatte meesterwerken. Misschien vind je wel een nieuwe favoriet die je nooit had verwacht.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning