Veronica Roth en de Afsluiting van de Divergent Franchise

Veronica Roth voelt dat de Divergent filmreeks compleet is, zelfs zonder de productie van de vierde film genaamd Ascendant. Toen Divergent in 2014 op het grote scherm verscheen, leek het even alsof deze filmadaptatie van de populaire boekenreeks de volgende Twilight of Hunger Games zou worden.

Populaire Film, Minder Populaire Opvolgers

Ondanks de initiële hype rondom de eerste film, wist Divergent niet dezelfde hoogtes te bereiken als andere films in het jongvolwassen genre. Met een wereldwijde box office van $288 miljoen volgde Summit Entertainment met de vervolgfilms Insurgent en Allegiant. Echter, door dalende inkomsten kreeg de franchise nooit een waardige afsluiting met de geplande film Ascendant.

Het Vervolg dat Nooit Kwam

In een recent interview met People, gaf Roth aan dat ze vrede heeft met het feit dat Ascendant nooit is gemaakt. Ze benadrukte dat de boeken en films op zichzelf staande entiteiten zijn. Rond de tijd van de release van Allegiantkozen veel grote franchises ervoor om hun laatste films in tweeën te splitsen. Dit was een populaire trend, gezien bij Twilight: Breaking Dawn, The Hunger Games: Mockingjay, en Harry Potter and the Deathly Hallows. Daarom was de keuze om Allegiant op te splitsen niet verrassend.

Box Office Resultaten

Helaas voor de Divergent-films, haalden ze nooit de populariteit van andere jongvolwassen filmadaptaties. Na een minder dan verwachte box office voor Divergent, bracht The Divergent Series: Insurgent slechts $297 miljoen op. En met slechts $179.2 miljoen wereldwijd voor Allegiant, besloten Lionsgate en Summit Entertainment de eerder aangekondigde Ascendant te annuleren.

Divergent op Televisie

Hoewel de films niet de verwachte successen waren, was Lionsgate nog steeds geïnteresseerd in de wereld van de geliefde boekenreeks van Roth. In 2017 kwam het nieuws naar buiten dat een langverwachte Divergenttelevisieserie in ontwikkeling was bij Starz. Het plan was om Ascendant als een tv-serie te ontwikkelen, wat een passend einde zou bieden aan de filmreeks. Sinds deze aankondiging in 2017 is er echter weinig tot geen voortgang geboekt met de geplande televisieserie.

Conclusie

De Divergent filmreeks had wellicht niet het gehoopte box office succes, maar de verhalen en personages blijven een speciale plek innemen in de harten van fans. Terwijl de toekomst van Ascendant nog steeds onduidelijk is, blijft de hoop van velen dat er ooit een waardige afsluiting komt voor deze geliefde serie.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning