Waarom “25th Hour” de belangrijkste post 9/11 film blijft

De film “25th Hour” werd opgenomen in New York City na de terroristische aanslagen op 9/11 en geeft een eerlijk beeld van de stad na de tragedie.

New York na de tragedie

Toen “25th Hour” in december 2002 werd uitgebracht, was het meer dan het centrale verhaal van het oorspronkelijke materiaal. Geregisseerd door Spike Lee en aangepast door David Benioff vanuit zijn eigen roman “The 25th Hour” uit 2001, vertelt het verhaal over de laatste 24 uur van vrijheid van een man voordat hij voor zeven jaar naar de gevangenis gaat vanwege drugshandel.

Naast een meeslepend verhaal over spijt, verantwoordelijkheid, verantwoording en verlossing, maakte een actuele gebeurtenis “25th Hour” nog opvallender. Het werd de eerste film die werd opgenomen in New York City na de 9/11 terreur aanslagen. Lee’s keuze om de stad te filmen zoals het was na die tragische gebeurtenis gaf de film een extra laag van zwaarte, maar deed geen afbreuk aan het hoofdverhaal van de film.

Een authentieke weergave van 9/11

Er zijn meerdere projecten geweest die zich op een of andere manier hebben gericht op de terroristische aanslagen van 11 september. Sommige daarvan zijn direct en gebaseerd op daadwerkelijke gebeurtenissen, zoals de indringende “United 93” van Paul Greengrass of het procedurele drama “World Trade Center” van Oliver Stone.

“25th Hour” onderscheidt zich echter. Het begon allemaal met de cruciale beslissing om New York City te portretteren zoals het echt was op het moment dat de film werd opgenomen. Als echte New Yorker was het voor Lee belangrijk om te laten zien wat de stad had meegemaakt, zonder dat dit ten koste ging van Monty’s verhaal.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning