Waarom het Extraction 2 Team besloot geen Prequel te maken voor het nieuwe deel

Netflix’s Extraction was een verrassende hit in 2020. Nu staat Extraction 2 op het punt om op het platform te verschijnen. Maar waarom hebben regisseur Sam Hargrave en de Russo broers besloten om een vervolg te maken in plaats van een prequel?

Terugkeer van Tyler Rake

Chris Hemsworth’s personage, Tyler Rake, een huurling van de zwarte markt, verraste ons allemaal door zijn terugkeer in Extraction 2. Dit was een verrassing, vooral gezien hij in de eerste film werd neergeschoten en van een brug viel.

Ondanks dat een prequel logisch leek, omdat Rake dood leek te zijn aan het einde van Extraction, zullen we de ex-Australische legerman zien terugkeren voor ronde twee nadat hij zich schijnbaar heeft hersteld van een kogel in zijn nek.

Het mysterie ontrafeld

In Extraction, bevrijdt Tyler Rake, Ovi Mahjan Jr., de zoon van de grootste drugsbaron van India, voordat hij wordt neergeschoten en in een rivier stort. Daarna zien we een raadselachtige figuur verschijnen op de achtergrond in de laatste scène, wat suggereert dat Rake zijn moord misschien heeft overleefd.

Deze laatste dubbelzinnige scène werd toegevoegd na testscreenings die het publiek verdeelden tussen degenen die meer van Chris Hemsworth’s huurling wilden zien, en degenen die blij waren dat het einde van hem was gekomen.

Waarom een vervolg?

Hargrave moest de vraag beantwoorden: “Wat? Hoe? Wie? Wanneer? Hoe is dat gebeurd?” Hij gelooft dat je het publiek niet kan laten zitten met zo’n einde en dan niet uitzoeken wat er gebeurd is. Maar er was meer aan de hand dan dat.

De oorspronkelijke film gaf een aanzienlijk inzicht in Rake’s verleden, onthullend dat hij zijn eigen zoon had verloren aan leukemie – een tragedie die veel van zijn vastberaden bescherming van Ovi voortstuwde. Volgens Hargrave zou het herbezoeken van Rake’s verhaal vóór Extraction gelijk zijn aan “het herhalen van gelijkaardige dingen uit zijn verleden”.

Actie, actie, actie

Extraction 2 lijkt de actie verder te drijven dan wat we zagen in de originele film. Zo hebben we al vernomen dat er een gevangenisgevecht zal zijn, dat Chris Hemsworth omschrijft als het “moeilijkste dat [hij] ooit gedaan heeft”, en waarvoor de Australische ster letterlijk in brand werd gezet voor de opname van één shot van 21 minuten.

Door ervoor te kiezen Rake’s achtergrondverhaal en zijn worstelingen met het verlies van zijn zoon niet opnieuw te vertellen, gaf dit hen de vrijheid om te doen wat Chad Stahelski en Keanu Reeves deden met “John Wick: Hoofdstuk 2” – niet “zich zorgen maken over het plot” en “de actie nog verder pushen”.

Afgaande op de trailer en het feit dat Hargrave het one-take-shot van een 12-minuten durende in Extraction naar een 21-minuten durende in het vervolg heeft verdubbeld, lijkt het erop dat de regisseur en Russo rekenen op all-out actie om mensen te overtuigen hun film te bekijken.

Zal Hemsworth’s fysieke inspanningen genoeg zijn om dit vervolg te rechtvaardigen? We zullen moeten afwachten wanneer de film debuteert op Netflix op 16 juni 2023.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning