Waarom Percy Jackson 3 Niet Gebeurde (Maar Er Is Een TV Reboot)

Het concept van een derde Percy Jackson film is niet werkelijkheid geworden om verschillende belangrijke redenen, maar het is nu het perfecte moment voor Disney+ om de boeken correct te adapteren in een tv-serie.

Percy Jackson Films: Een Onvoltooide Reis

De Percy Jackson films brachten Rick Riordan’s best verkopende kinderboeken tot leven. Ze volgden Logan Lerman in de rol van de titulaire Percy, een tienerjongen die ontdekt dat zijn vader de Griekse god Poseidon is. Deze verbinding verleent hem buitengewone vermogens en een plek in Camp Half-Blood, een zomerkamp waar jonge halfgoden worden getraind. De eerste twee Percy Jackson films zetten het begin van het verhaal op, maar kregen niet de kans om de reis van Percy tot het einde te zien. Percy Jackson 3 gebeurde nooit, wat vragen oproept of de serie van Riordan ooit een volledige adaptatie zou krijgen.

Percy Jackson 2: Een Kritieke en Commerciële Teleurstelling

Percy Jackson & de Olympiërs: De Bliksemdief beloofde een uitgestrekte franchise in de stijl van Harry Potter, maar de opvolger drukte elke hoop op toekomstige delen de kop in. Percy Jackson 3 werd nooit werkelijkheid omdat de tweede film, Percy Jackson: Sea of Monsters, een commerciële en kritische ramp bleek te zijn. De eerste twee Percy Jackson films ontvingen publieksscores in de lage 50, volgens Rotten Tomatoes, maar alles had kunnen worden vergeven met betere vervolgen. Sea of Monsters ontlokte soortgelijke kritiek als het origineel, en bevestigde het idee dat de aanpassingen Percy Jackson helemaal verkeerd hadden gekregen. Met een slecht tempo en te veel afwijkingen van de boeken, doodde Percy Jackson 2 de serie voorgoed.

De Box Office Resultaten

De lauwe ontvangst van de Percy Jackson films strekte zich uit tot de box office, waar geen van beide films bijzonder goed presteerden. De Bliksemdief haalde wereldwijd $226 miljoen binnen, en Sea of Monsters trok iets minder dan $200 miljoen wereldwijd (via Box Office Mojo). Dit was niet veel voor een serie met een reeds gevestigde fanbase. En met de acteurs die te oud werden om de hoofdrollen in de serie te spelen – zelfs nadat de Percy Jackson films de personages ouder hadden gemaakt – was het waarschijnlijk het beste dat 20th Century Fox besloot de films te verlaten.

Waarom Disney’s Percy Jackson TV Show Nu Gebeurt

Hoewel Percy Jackson 3 niet plaatsvond, zal de komende Disney+ tv-show het verhaal van Riordan een nieuwe kans geven op een correcte aanpassing. De zware betrokkenheid van de auteur als uitvoerend producent betekent dat het onwaarschijnlijk is dat er onnodige veranderingen in het bronmateriaal worden aangebracht, vooral als deze geen zin hebben voor het verhaal of de personages. Dit zal ongetwijfeld diehard fans van de Percy Jackson boeken aantrekken, aangezien er een gat in de markt is voor een trouwe adaptatie. Dit is waarschijnlijk de reden waarom een Percy Jackson show aantrekkelijk was voor een studio als Disney in de eerste plaats. Streamers zijn altijd op zoek naar populaire IP’s, en Percy Jackson heeft in de loop der jaren een groot lezerspubliek behouden, met Riordan die blijft romans publiceren in dezelfde wereld. Gezien de manier waarop moderne tv-budgetten zijn geëxplodeerd, kan een streaming serie eindelijk het bronmateriaal recht doen. Sterker nog, de Disney+ show kan zelfs verbeteren op de Percy Jackson boeken op een manier die de films niet konden.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning