8 Halloween Films Die Helemaal Niet Eng Zijn

Halloween draait niet alleen om schrikken en griezelen. Er zijn talloze films die de essentie van Halloween vangen zonder je de stuipen op het lijf te jagen. Hier is onze uitgebreide lijst van acht films die je kunt kijken zonder dat je bang hoeft te zijn voor slapeloze nachten.

1. Hocus Pocus & Hocus Pocus 2

Hocus Pocus is een echte klassieker die veel kijkers jaarlijks opnieuw bekijken. De Sanderson zussen, vertolkt door Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy, mengen magie met komedie. Met hun toverkunsten zetten ze de stad op stelten. De toevoeging van een sprekende kat maakt de film nog memorabeler. Het vervolg, Hocus Pocus 2, gaat verder in op de achtergrond van de zussen, met evenveel humor en betovering.

2. It's the Great Pumpkin, Charlie Brown

Dit geliefde geanimeerde TV-special is een terugkerende favoriet. De Peanuts-bende, met Charlie Brown en Snoopy, maken Halloween onvergetelijk. Linus wacht vol verwachting op de “Great Pumpkin“, terwijl de rest zich in hun beste kostuums hijst voor trick-or-treat avonturen. De combinatie van kinderlijke onschuld en humor maakt het elk jaar weer een must-watch.

3. Halloweentown Reeks

In Halloweentown ontdekt Marnie Piper haar bovennatuurlijke afkomst. Het nieuws dat ze uit een heksenfamilie komt, verandert haar leven. Doorheen de vier films ontdekken kijkers de ins en outs van Halloweentown, een plek waar elke dag Halloween is. De avonturen van Marnie en haar familie combineren magie met hartverwarmende familiebanden.

4. Coco

Coco is een betoverende reis naar de Mexicaanse traditie van Día de los Muertos. Miguel droomt ervan om muzikant te worden, ondanks het muziekverbod van zijn familie. Wanneer hij in de Land van de Doden terechtkomt, gaat hij op zoek naar zijn overleden familieleden. De film toont het belang van familie, tradities en het volgen van je passie.

5. The witches

Twee tweelingzussen, gescheiden bij de geboorte, ontdekken op hun 21e verjaardag hun magische afkomst. In The witches moeten ze hun krachten bundelen om het kwaad in hun geboortewereld te verslaan. Het is een verhaal over zusterbanden, magie en het vinden van je ware zelf.

6. The Nightmare Before Christmas

Dit unieke meesterwerk van Tim Burton is een viering van zowel Halloween als Kerstmis. Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloween Town, wordt verliefd op het concept van Kerstmis. Zijn pogingen om het kerstfeest naar zijn stad te brengen zorgen voor hilarische en ontroerende momenten. Het is een film over identiteit, liefde en het belang van tradities.

7. Monster House

Monster House is een komisch avontuur met een vleugje spanning. Een groep kinderen ontdekt dat het huis aan de overkant leeft en kinderen opslokt. Ze besluiten samen te werken om het mysterie te ontrafelen en het huis te verslaan. Ondanks de schijnbare dreiging, is het een verhaal van vriendschap en moed.

8. Coraline

Coraline’s verhuizing naar een nieuw huis wordt een avontuur wanneer ze een geheime deur ontdekt. Achter de deur bevindt zich een alternatieve versie van haar leven. Eerst lijkt alles perfect, maar al snel onthult deze wereld zijn duistere kant. Coraline is een verhaal over moed, zelfontdekking en het belang van familie.

Duik in de wereld van Halloween zonder de angst. Deze films zijn perfect voor een gezellige avond met het gezin. En als je op zoek bent naar meer aanbevelingen of diepgaande recensies, dan ben je bij Panda Bytes aan het juiste adres. We zijn jouw bron voor alles wat te maken heeft met films, series en nog veel meer.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning