De Beste Game of Thrones Games: Een Complete Gids voor Fans

Introductie:

De wereld van Game of Thrones strekt zich niet alleen uit tot boeken en tv-series, maar ook naar een scala aan videogames. Deze spellen bieden fans de mogelijkheid om zich volledig onder te dompelen in Westeros, nieuwe avonturen te beleven en bekende personages tegen te komen. Hoewel niet elk spel even succesvol is, zijn er zeker enkele titels die de moeite waard zijn voor zowel doorgewinterde als nieuwe fans. In dit artikel bespreken we de beste Game of Thrones-spellen die je niet wilt missen.

1. Game of Thrones: Conquest (2017)

Strategie en Koningschap in de Wereld van Westeros

Game of Thrones: Conquest is een strategisch bouwspel dat zich afspeelt in het hart van Westeros. Spelers krijgen de taak om hun eigen koninkrijk op te bouwen, allianties te smeden en militaire campagnes te leiden. Dit mobiel spel neemt elementen over van populaire titels zoals Clash of Clans en Game of War, maar voegt een Game of Thrones-sausje toe.
Je kunt personages zoals Tyrion Lannister tegenkomen, draken grootbrengen en jouw leger verbeteren. Hoewel de gameplay aanvankelijk verslavend is, kan het repetitief aanvoelen naarmate je verder komt. Bovendien zitten enkele van de beste functies achter een paywall, wat voor frustratie kan zorgen.
Wanneer te spelen? Dit spel is het beste te spelen na seizoen 7 van de tv-serie, omdat veel personages en gebeurtenissen hierop inspelen.

2. Game of Thrones (2012)

Verhaalgedreven Avontuur in Westeros

Het Game of Thrones-spel uit 2012 is een actie-avonturenspel dat zich afspeelt tijdens seizoen 1 van de tv-serie. In dit spel volg je de verhalen van twee personages: ridder Alester Sarwyck en Mors Westford, een ranger van de Nachtwacht. Het verhaal is sterk en biedt interessante karakterontwikkelingen, maar de gameplay laat te wensen over.
Vergelijkingen met titels zoals The Elder Scrolls V: Skyrim en The Witcher 2 zijn onvermijdelijk, maar het spel kampt met bugs en onhandige gevechtsmechanieken. Toch is het voor fans van de serie een interessante titel om te verkennen, vooral vanwege de diepgaande verhaallijnen en de cameo van George R.R. Martin zelf.
Wanneer te spelen? Speel dit spel na seizoen 1 van Game of Thrones, omdat het verhaal zich tegelijkertijd met de gebeurtenissen van dat seizoen afspeelt.

3. A Game of Thrones: Genesis (2011)

De Oorsprong van Westeros

Deze RTS (Real-Time Strategy) game werd uitgebracht kort na het eerste seizoen van de tv-serie en biedt fans de kans om de oorsprong van Westeros te verkennen. In A Game of Thrones: Genesis kun je als speler een van de grote huizen kiezen en strijd voeren om de IJzeren Troon. De game introduceert unieke strategie-elementen, maar kreeg gemengde recensies vanwege verwarrende mechanieken en repetitieve gameplay.
Wanneer te spelen? Omdat dit spel zich honderden jaren voor de gebeurtenissen van de tv-serie afspeelt, kun je het zonder risico op spoilers op elk moment spelen.

4. Game of Thrones: Beyond The Wall (2020)

Tactische Slagen in de Wildernis

Beyond the Wall is een turn-based strategiegame die zich richt op gevechten en verkenning. In dit spel neem je de rol aan van de Lord Commander van de Nachtwacht en moet je soldaten sturen op missies om de geheimen achter de Muur te ontdekken. Hoewel de gameplay boeiend kan zijn, werden spelers gefrustreerd door de beperkte interactie en repetitieve missies. Helaas werd het spel in 2023 stopgezet.
Wanneer te spelen? Dit spel speelt zich af voor de gebeurtenissen van de serie, dus het is relatief veilig om het na seizoen 1 te spelen.

5. Game of Thrones: Winter is Coming (2019)

Browsergame met een Westeros Twist

In Game of Thrones: Winter is Coming, een browsergame, kruip je in de huid van een Lord of Lady van Westeros. Het spel biedt een mix van strategie en koninkrijksbeheer, met indrukwekkende visuals en bekende locaties zoals Winterfell en King’s Landing. Het spel heeft echter te kampen met timers en microtransacties, wat sommige spelers afschrikt.
Wanneer te spelen? Speel dit spel na seizoen 1 van de tv-serie, omdat het afwijkt van de gebeurtenissen in de serie.

6. Game of Thrones: Tale of Crows (2020)

Tekstgebaseerd Avontuur Boven de Muur

Tale of Crows is een narratief gestuurde game waarin spelers de leiding nemen over de Nachtwacht. Het spel is minimalistisch in zijn presentatie en richt zich volledig op het verhaal en het management van de Wachters. Dit is een ideaal spel voor fans die een interactief verhaal willen beleven zonder al te veel actie.
Wanneer te spelen? Hoewel dit spel op elk moment gespeeld kan worden, raden we aan om het na seizoen 2 van Game of Thrones te spelen voor een beter begrip van de wereld boven de Muur.

7. Game of Thrones: A Telltale Games Series (2014)

Keuzes en Consequenties in Westeros

De Telltale-serie, die in 2014 werd uitgebracht, draait volledig om de keuzes die spelers maken. Je bestuurt een nieuwe familie, de Forrester, en moet door de complexe intriges van Westeros navigeren. Dit episodische avontuur staat bekend om zijn sterke verhaal en het laten zien van cruciale gebeurtenissen uit de serie, zoals de Rode Bruiloft.
Wanneer te spelen? Dit spel begint met de Rode Bruiloft, dus zorg ervoor dat je ten minste tot het einde van seizoen 3 hebt gekeken voordat je begint te spelen.

8. Game of Thrones: Ascent (2013)

Strategisch Avontuur op Mobiele Apparaten

Game of Thrones: Ascent was de eerste mobiele titel in de franchise. Dit point-and-click spel draait om strategische gevechten en allianties. Het werd goed ontvangen vanwege zijn diepgang in keuzes en relaties tussen de grote huizen. Helaas werd het spel in 2019 gesloten.
Wanneer te spelen? Speel dit spel na seizoen 3 voor de beste ervaring.

9. A Game of Thrones: The Board Game - Digital Edition (2020)

Bordspelplezier in een Digitale Wereld

Voor fans van bordspellen is er de digitale versie van A Game of Thrones: The Board Game. Deze strategische game biedt spelers de mogelijkheid om Westeros te veroveren door diplomatie, intrige en gevechten.

Wanneer te spelen? Dit spel bevat geen directe spoilers, dus het kan op elk moment gespeeld worden.

Conclusie:

De wereld van Game of Thrones blijft een bron van inspiratie, ook ver buiten de televisieserie en boekenreeks. Voor de echte fans die niet genoeg kunnen krijgen van de avonturen in Westeros, bieden de games een unieke manier om dieper in het universum van George R.R. Martin te duiken. Of je nu een strategische meesterbrein bent dat zijn eigen koninkrijk wil opbouwen in Game of Thrones: Conquest, of liever je keuzes afweegt in de narratieve verhalen van Tale of Crows en Telltale’s Game of Thrones, er is voor ieder wat wils.
Hoewel sommige games last hebben van technische problemen of repetitieve gameplay, bieden ze toch een frisse manier om vertrouwd te raken met bekende gezichten en nieuwe verhalen te ontdekken. Ze geven spelers de kans om zelf te bepalen hoe ze zich willen verhouden tot het complexe politieke web van Westeros. Van mobiele avonturen tot diepgaande strategie, deze spellen houden de magie van Game of Thrones levend, zelfs na de laatste aflevering van de serie.
Dus of je nu een doorgewinterde gamer bent of gewoon een fan van de serie, er is altijd een kans om opnieuw de strijd om de IJzeren Troon aan te gaan – op jouw manier.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning