Amazon stopt met “The Peripheral” ondanks eerder vernieuwen voor seizoen 2

Hoewel eerder in februari van dit jaar werd aangekondigd dat er een tweede seizoen zou komen, meldt Variety nu dat Amazon heeft besloten om de door Chloe Grace Moretz geleide sci-fi serie “The Peripheral” te annuleren. Uit berichten blijkt dat de beslissing om de adaptatie van de roman van William Gibson te schrappen “sterk beïnvloed” was door de aanhoudende schrijvers- en acteursstakingen in Hollywood.

Besluit te midden van stakingen

Ondanks de vernieuwing voor een tweede seizoen in februari van dit jaar, heeft Amazon besloten de door Chloe Grace Moretz geleide sci-fi serie “The Peripheral” te staken. Volgens berichten werd de beslissing om de adaptatie van de William Gibson-roman te schrappen sterk beïnvloed door de aanhoudende schrijvers- en acteursstakingen in Hollywood. Hierdoor zou een eventueel tweede seizoen pas in 2025 verschijnen, zelfs als de productie binnenkort zou beginnen.

Over de serie

De serie is ontwikkeld door showrunner Scott B. Smith, met Lisa Joy van Westworld en Jonathan Nolan als uitvoerende producenten. Moretz speelde de rol van Flynne Fisher, “een vrouw die probeert de stukken van haar gebroken familie samen te houden in een vergeten hoek van het toekomstige Amerika. Flynne is slim, ambitieus en gedoemd. Ze heeft geen toekomst; totdat de toekomst haar roept.” Het eerste – en enige – seizoen van “The Peripheral” is nu te streamen op Prime Video. Naast Moretz bestaat de cast uit Jack Reynor, Gary Carr, Eli Goree, Louis Herthum, JJ Feild, T’Nia Miller, Charlotte Riley, Alexandra Billings, Adelind Horan, Alex Hernandez, Katie Leung, Julian Moore-Cook, Melinda Page Hamilton, Chris Coy, en Austin Rising.

Conclusie

Het abrupte einde van “The Peripheral” toont de invloed en impact aan van externe factoren zoals de stakingen in Hollywood op de entertainmentindustrie. Fans zullen wellicht teleurgesteld zijn, maar dit belicht het grotere dilemma van het evenwicht tussen creatieve expressie en industriele uitdagingen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning