Apple’s mixed reality headset duur?

Er is volgens een rapport van Bloomberg een risico dat de aanstaande mixed-reality headset van Apple een “hoogopvallende mislukking” zal worden. Dit komt voort uit de hoge prijs van het apparaat, die verwacht wordt om ongeveer $3.000 te bedragen, en het wantrouwen van potentiële klanten. Dit maakt het twee keer zo duur als de Meta Quest Pro, wat zijn aantrekkingskracht voor consumenten kan beperken.

Er is echter nog een groter probleem: het gebrek aan interesse voor mixed-reality apparaten bij het grote publiek. In tegenstelling tot de iPhone, betreedt de headset van Apple niet een volwassen markt met een veel superieurere product ten opzichte van concurrenten. Hoewel het apparaat “een wonder en veel geavanceerder dan wat er ook op de markt is,” zijn mixed-reality headsets nog steeds een nicheproduct. Er is geen overweldigende vraag van het publiek voor meer apparaten en de headsets die zijn gelanceerd, hebben moeite met massamarktadoptie.

Om een succes te zijn, zal Apple moeten aantonen dat de Reality Pro waardevol is voor de consument en hen overtuigen om een hoge prijs te betalen. Het bedrijf moet ook in staat zijn om het publiek te overtuigen van de waarde van mixed-reality technologie en hen ertoe aan te zetten om het apparaat te overwegen als een must-have. Dit is geen gemakkelijke opgave en er zijn geen garanties dat het bedrijf hierin zal slagen. Het is mogelijk dat de headset eindigt als een blamage voor Apple als het bedrijf niet in staat is om deze uitdagingen aan te gaan en te overwinnen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning