Arthdal Chronicles: Waarom deze ondergewaardeerde Netflix K-drama een plek op uw kijklijst verdient

Arthdal Chronicles, misschien hebt u het nog niet gezien, maar deze K-drama is zonder twijfel een toevoeging die uw kijklijst verrijkt. Ontdek hieronder waarom.

Een wereld van diversiteit in K-drama’s

Er bestaat vaak de mening dat de populariteit van romantische dramaseries en de toewijding van hun fans de enige dingen zijn die de Koreaanse industrie overeind houden. Deze overtuiging komt echter vaak voort uit een enkelzijdige visie, aangezien er vele diverse K-drama’s zijn die net zo succesvol zijn, zo niet succesvoller, dan romantische dramaseries.

Eén van deze voorbeelden is Arthdal Chronicles, een serie die ondanks zijn diepgang en thema’s rondom politiek en profetie vaak over het hoofd wordt gezien. Gepubliceerd in drie delen in 2019, vertelt de serie het verhaal van Eun Seom, een gemengd ras Igutu met het vermogen om te dromen. Ondanks de toenemende populariteit in de afgelopen jaren en het feit dat veel fans van Koreaanse drama’s de serie hebben gezien, wordt het vaak niet erkend omdat velen de essentie van het drama missen door hun focus op de actie en de cast in plaats van het complexe verhaallijn.

Een uitzonderlijk dubbele prestatie van Song Joong-ki

Het is geen verrassing dat we geloven dat Song Joong-ki twee verschillende rollen in één drama kan spelen. Hij is een van de meest veelzijdige acteurs in de Koreaanse drama-industrie. Ongeacht de rol die hij krijgt, gaat hij ver boven de verwachtingen van de fans uit. In Arthdal Chronicles speelt hij Eun Seom, een overlevende die opgroeide in een stam en later allerlei martelingen moest doorstaan, terwijl Saya, Eun Seom’s tweelingbroer, opgroeide onder de hoede van Ta Gon en een strateeg werd die noch goed noch slecht te onderscheiden is. Beide rollen zijn vrijwel tegengesteld van karakter, maar Song Joong-ki kon ze beide zo overtuigend spelen dat het duidelijk is waarom hij voor deze rollen gecast werd.

Een verhaal over politieke intrige

Op het eerste gezicht lijkt Arthdal Chronicles misschien niet politiek, maar al vroeg in het verhaal zit er een vleugje politiek in wanneer mensen de Neanderthalers uitroeien. Maar als we dieper ingaan op het verhaal van Ta Gon, die vastbesloten is om heerser te worden van Arthdal, ontplooien de politieke intriges zich.

Arthdal Chronicles gaat verder dan welk drama dan ook. De karakters evolueren voor onze ogen van onbekende figuren naar invloedrijke personen in slechts een paar afleveringen. Het drama toont dit nauwkeurig en doordacht. In één aflevering zien we hoe Ta Gon een ongelofelijke situatie beraamt om de troon te bestijgen, maar al snel ontdekken we dat ook degenen van wie we het niet verwachten, hun overleving plotten.

Een strijd tussen het voorspelde kind en de zelfbenoemde god

Arthdal Chronicles is een drama met diverse boeiende personages, maar tot nu toe springen er slechts twee uit: Ta Gon en Eun Seom. Terwijl Ta Gon een tragisch figuur is die opgroeide zonder de goedkeuring van zijn vader en meedogenloos werd om koning van Arthdal te worden, werd Eun Seom opgevoed in een kleine stam en kende niets anders.

Het is een episch drama van twee mensen die strijden voor hun bestaan, maar elk heeft zijn eigen ambities, of ze nu egoïstisch of onbaatzuchtig zijn. Het tweede seizoen van Arthdal Chronicles zal in september 2023 in première gaan op Netflix, en hopelijk zullen we dan eindelijk een epische afronding zien van dit meesterwerk.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning