Brigitte Bardot: Het Icoon van de Jaren ’60 – Nu als Serie Te Zien op Netflix

Brigitte Bardot, vaak afgekort als BB, was niet zomaar een ster. Ze was een fenomeen, een cultuuricoon en een symbool van een tijdperk. Als we denken aan de jaren ’60, denken we aan haar. De passie, de vrije geest en de nonchalante houding die ze uitstraalde, zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard.

Een Ster Wordt Geboren

Julia de Nunez, met haar vlammende blonde haar en kenmerkende blik, belichaamt op briljante wijze Brigitte Bardot in de nieuwe miniserie voor France Télévision. De serie duikt diep in het leven van BB, van haar jeugdige dromen in het 16e arrondissement van Parijs tot haar poging tot zelfmoord op haar 26ste in Saint-Tropez.

Een Tijdperk van Verandering

Brigitte Bardot was niet alleen een actrice; ze was een voorvechter van verandering. Ze tartte de conventies van haar tijd en omarmde polyamorie lang voordat het een mainstream begrip werd. Ze stelde het moederschap ter discussie en was niet bang om controversiële keuzes te maken, zoals het ondergaan van een abortus.

De Films die haar Definieerden

“And God … created woman” uit 1956 was niet alleen een doorbraak voor Bardot, maar het zette ook de toon voor de seksuele revolutie van 1968. De film bracht ook Saint-Tropez in de schijnwerpers, een plaats die tot dan toe vooral geliefd was bij impressionisten.

De Kracht achter het Icoon

Wat de nieuwe Bardot-serie zo fascinerend maakt, is de diepte waarmee het de persoon achter het icoon verkent. Danièle en Christopher Thompson hebben vier jaar besteed aan het schrijven en conceptualiseren van deze adaptatie. Ze interviewden tijdgenoten en goede vrienden van Bardot, lazen biografieën en doken diep in de archieven.

Haar Invloed op Muziek

Brigitte Bardot heeft meer dan 70 nummers geïnterpreteerd, geschreven en gecomponeerd door enkele van de grootste namen uit die tijd. Haar romance met Serge Gainsbourg resulteerde in enkele van de meest iconische songs van die tijd.

Een Legende Trekt Zich Terug

Hoewel ze de filmwereld domineerde, koos Bardot in 1973 voor een leven gewijd aan dierenrechtenactivisme. Haar foto, genomen door Miroslav Brozek, met een babyzeehond in haar armen, ging de wereld over en creëerde een internationale sensatie. Brigitte nam definitief afscheid van de filmwereld.

Conclusie

De nieuwe miniserie over Brigitte Bardot op Netflix belicht niet alleen haar bijdragen aan film en muziek, maar ook haar invloed op cultuur, feminisme en dierenrechten. Haar leven en nalatenschap blijven een inspiratiebron voor velen, en deze serie is een prachtige ode aan een waarlijk uniek icoon. Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven van dit iconische figuur.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning