De 10 Beste N64 Games Uitgebracht in Zijn Laatste Jaren

In de laatste jaren van de N64 werden enkele van de meest gedenkwaardige spellen ooit uitgebracht, waaronder ‘The Legend of Zelda: Majora’s Mask’, ‘Paper Mario’ en ‘Dr. Mario 64’. Ondanks de verschuiving naar CD-gebaseerde gaming, heeft de N64 zijn relevantie behouden door een reeks kwaliteitstitels te leveren die de grenzen van het systeem tot het uiterste dreef. Laten we deze opmerkelijke releases nader bekijken.

10. Dr. Mario 64

Voor N64-bezitters was de release van Dr. Mario 64 in 2000 een zegen. Dit spel bood dezelfde uitdagende puzzelgameplay als de vorige edities, maar introduceerde de mogelijkheid om met vier gelijktijdige dokters te spelen. De verbeterde hardware maakte ook plaats voor spraakclips en enkele cutscènes, waarbij een pop-up verhaalboeklook werd gebruikt die doet denken aan Paper Mario. Ondanks positieve recensies bereikte het spel pas de Japanse kust toen het werd opgenomen in de Nintendo Puzzle Collection voor de Gamecube in 2003.

9. Pokémon Puzzle League

Pokémon Puzzle League, in wezen Panel De Pon met een Pokémon-thema, was een indrukwekkende iteratie van het spel. Het bracht volledig geanimeerde cutscènes naar de N64, wat vrij ongehoord was voor het systeem. Dit spel verdient ook een speciale vermelding omdat het een van de weinige in de serie is die gebaseerd is op de continuïteit van de anime.

8. Kirby 64: The Crystal Shards

In The Crystal Shards zette HAL Laboratory de traditie voort van het leveren van een Kirby-spel voor Nintendo’s consoles in hun laatste levensjaren. Dit was Kirby’s eerste stap in de wereld van polygonen, maar de gameplay was nog steeds beperkt tot een 2D-vlak. Een nieuwe functie die het spel introduceerde was de mogelijkheid om twee afzonderlijke krachten te combineren tot één, met 28 mogelijke combinaties.

7. Banjo Tooie

Banjo Tooie, de opvolger van Rare’s verzamelplatform klassieker, was veel ambitieuzer dan zijn voorganger. Het bood een uitgebreide cast van personages, verschillende nieuwe spelmechanica en meer onderling verbonden levels. Ondanks de blokkades die door deze nieuwe content in de weg werden gelegd, behield Tooie nog steeds veel van de charme en verbeeldingskracht van zijn voorganger.

6. Star Wars Episode I: Battle For Naboo

Star Wars Episode I: Battle for Naboo was het laatste spel dat werd uitgebracht onder de exclusiviteitsdeal van LucasArts en Nintendo. Het spel bracht de Rogue Squadron-formule naar de veldslagen van The Phantom Menace, en introduceerde gevarieerdere vijanden zoals de vernietigingsdroids.

Conker's Bad Fur Day

Conker’s Bad Fur Day was een verrassende en ruige deconstructie van het platformgenre, met parodieën op klassieke films en de toen nog nieuwe contextgevoelige mechaniek. De diverse multiplayer-modi gaven gamers een reden om door te spelen na het afronden van het hilarische verhaal.

4. Sin & Punishment

Sin & Punishment deed een fenomenale job door een snelle derde-persoons rail shooter te leveren, terwijl het de grenzen van de stervende hardware opzocht. Ondanks dat het te laat in de levenscyclus van het systeem werd uitgebracht voor een Engelse release, werd het spel enorm populair in westerse gebieden als importtitel.

3. Perfect Dark

Perfect Dark was een ambitieuzere spirituele opvolger van GoldenEye. Met meer gedetailleerde omgevingen, personages en veel stemacteren, nam Perfect Dark volledig gebruik van de N64 Expansion Pak. Maar dit kwam wel ten koste van de framerate van het spel, vooral in de verslavende multiplayer.

2. Paper Mario

Paper Mario bouwde voort op de sterke punten van Super Mario RPG, met een speelse pop-up boek esthetiek en de introductie van verschillende spelmechanieken die sindsdien vaste waarden zijn geworden in de RPG’s van het Mushroom Kingdom.

1. The Legend Of Zelda: Majora's Mask

Majora’s Mask, donkerder en meer melancholisch dan Ocarina of Time, was een fascinerende en meer persoonlijke afwijking van de bekende formule. Het spel gaf Link de taak om de kwaadaardige Skull Kid te stoppen voordat de Maan binnen 72 uur op Termina zou neerstorten.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning