De 5 Vergeten Actiehelden van de Jaren ’90

Als u denkt aan actiehelden van de jaren ’90, dan zijn het waarschijnlijk namen als Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone die als eerste in uw gedachten opkomen. Maar er zijn talloze andere sterren die hun stempel op dat decennium hebben gedrukt, en het zijn niet noodzakelijk degenen die de grootste hits hadden. Hier zijn vijf van de vergeten actiehelden van de jaren ’90, die zeker wat meer erkenning verdienen.

Dolph Lundgren: De Allrounder

We beginnen deze lijst met niemand minder dan Dolph Lundgren, een actieheld die in elke videotheek te vinden was in de jaren ’90. Met films als ‘Silent Trigger’ en ‘Showdown in Little Tokyo’, heeft hij zeker zijn stempel gedrukt op het actiegenre. Lundgren, een allrounder, kon altijd worden vertrouwd voor een stevige portie actie.

Cynthia Rothrock: De Eerste Dame van de Actie

In een genre dat voornamelijk door mannen wordt gedomineerd, wist Cynthia Rothrock haar plaats te veroveren als een van de weinige vrouwen die solide actiefilms maakten in de jaren ’90. Met films als ‘China O’Brien’ en ‘Tiger Claws’ heeft Rothrock een blijvende indruk achtergelaten en de weg geëffend voor toekomstige vrouwelijke actiehelden.

Gary Daniels: De Britse Kampioen

Met zijn Britse accent en charme trok Gary Daniels een nieuw publiek naar zijn films. Daniels, een wedstrijdvechter met ervaring in kickboksen, Tae Kwon Do en boksen, heeft met films als ‘Ring of Fire’ en ‘Bloodfist IV: Die Trying’ een blijvende impact op het genre gehad.

Lorenzo Lamas: Het Actie-icoon

Lorenzo Lamas, die al op jonge leeftijd acteerde, werd in de jaren ’90 een bekend gezicht in de actiewereld. Met films als ‘Final Impact’ en ‘Mask of Death’ heeft Lamas een indrukwekkend portfolio opgebouwd en bewezen dat hij een acteur is die een breed scala aan rollen aankan.

Michael Dudikoff: De onverwachte held

Michael Dudikoff, die zijn carrière begon in 1978 in de serie ‘Dallas’, behoort tot de rangen van de DTV-actiehelden van de jaren ’90. Met de ‘Bounty Hunter’-films en ‘American Ninja 4: The Annihilation’ heeft Dudikoff laten zien dat hij een echte actieheld is, zelfs als hij niet de meest voor de hand liggende keuze was.

Deze vijf acteurs zijn slechts enkele van de vele vergeten helden die in de jaren ’90 actiefilms maakten. Hun invloed en bijdragen aan het genre zijn echter niet te ontkennen. Dus de volgende keer dat je een actiefilm uit de jaren ’90 kijkt, vergeet dan niet deze namen te herinneren.

Volg ons bij Panda Bytes voor meer filmnieuws en kijkplezier uit de jaren ’90 en daarbuiten. We hebben een passie voor alles wat met film, series, technologie en games te maken heeft, en we willen die passie graag met u delen. Tot de volgende keer!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning