De Beste Indiana Jones Film Die Nooit Gemaakt Werd

De Beste Indiana Jones Film Die Nooit Gemaakt Werd

De slechtste ‘Indy’-vervolgfilm had de beste kunnen zijn. De minst geslaagde Indiana Jones-vervolgfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008, groeide uit een superieure versie van hetzelfde concept. Deze uitvoering van de vierde Indiana Jones was enkele jaren eerder geschreven door een Academy Award-genomineerde scenarist in nauwe samenwerking met Steven Spielberg. De film had Indiana Jones and the City of the Gods moeten heten en was geschreven door Frank Darabont, de scenarioschrijver en regisseur van The Shawshank Redemption en The Green Mile.

Een Blik op Frank Darabont

Frank Darabont is ook bekend als de ontwikkelaar en uitvoerend producent van de tv-serie The Walking Dead. In zijn vroege dagen in Hollywood werkte Darabont als scenarist aan The Young Indiana Jones Chronicles, de kortstondige televisieserie die de jeugdavonturen van Indy onthulde waarin hij grote historische figuren ontmoette.

Toen Indiana Jones and the Last Crusade in 1989 werd gemaakt, namen de belangrijkste spelers van de franchise – regisseur Spielberg, producent/schrijver George Lucas en hoofdrolspeler Harrison Ford – aan dat dit de reeks zou afsluiten. Maar binnen een paar jaar werden alle drie de mannen overspoeld met verzoeken van fans om nog een film te maken.

Het Ontstaan van Indiana Jones en het Koninkrijk van de Kristallen Schedel

Doorheen de jaren ’90, toen Lucas niet bezig was met Star Wars Special Editions of prequels, sleutelde hij aan ideeën voor een vierde Indiana Jones, en hij haalde verschillende co-schrijvers binnen om het materiaal met hem te ontwikkelen. Lucas voelde dat een vierde film inspiratie moest halen uit een nieuwe bron. Daarom verplaatste hij de serie van de jaren ’30 naar de jaren ’50 en besloot dat deze vierde Indiana Jones net als de originele Indy trilogie zou lenen van de pulp fictie van de jaren ’50. Dit leidde ertoe dat Indiana Jones de strijd aanging met Russen en bewijs van buitenaards leven tegenkwam in oude beschavingen.

De Oorspronkelijke Visie van Frank Darabont

Frank Darabont trad in de vroege jaren 2000 toe tot de film en volgens zijn eigen zeggen, bracht hij een heel jaar van zijn leven door met het schrijven van een Indiana Jones-script terwijl hij “zeer nauw samenwerkte met Steven Spielberg”. Het script dat Darabont uiteindelijk afleverde, laat zien waarom Spielberg er zo dol op was. Het is fascinerend om te zien hoe goed Darabonts Indiana Jones and the City of the Gods-script is en hoeveel beter het is dan Kingdom of the Crystal Skull, ondanks dat ze bijna dezelfde verhaallijn en thematische elementen bevatten.

Waarom Ging Indiana Jones and the City of the Gods Niet Door?

Volgens Darabont wilde Spielberg het filmen. Jaren later zei Darabont dat Spielberg “klaar was om het te filmen… het zou zijn volgende film zijn. Hij vertelde me dat het het beste script was dat hij had gelezen sinds Raiders of the Lost Ark. Dat is een citaat en ik zal het altijd koesteren.”

Echter, George Lucas had zijn bedenkingen. “George Lucas las het, vond het niet leuk en gooide een emmer ijswater over het hele project,” herinnert Darabont zich. Darabont gaf ook aan dat de mislukking van City of the Gods “emotioneel verwoestend” was en noemde het een “belangrijke reden” waarom hij stopte met het schrijven in opdracht en begon zich volledig te concentreren op projecten die hij kon controleren.

Zo verloren we niet alleen een potentieel geweldige Indiana Jones-vervolgfilm, maar ook andere scripts die Darabont daarna misschien had kunnen schrijven. Ze blijven voor altijd verloren, net als de Ark of the Covenant in een enorm legermagazijn vol ongemarkeerde kratten.

Ontdek het verhaal van ‘Indiana Jones and the City of the Gods’, het script van Frank Darabont dat de vierde Indiana Jones-film had kunnen zijn.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning