De Nitro Deck: Een Uitstekend Alternatief voor de Nintendo Switch Joy-Cons

Nintendo’s Joy-Cons zijn een prijzige aangelegenheid. Met een kostenplaatje van €79,99 per set zijn ze zeker niet goedkoop. Maar voor diegenen die op zoek zijn naar een alternatief, is er nu de Nitro Deck door CRKD.

Wat is de Nitro Deck?

Denk aan de Nitro Deck als een beschermend pantser voor je Nintendo Switch. Geschikt voor zowel de standaard als de OLED-versie, het breidt de mogelijkheden van de console op een aantal interessante manieren uit.

Langdurige Hall Effect Analoge Sticks

In tegenstelling tot de fragiele Joy-Con sticks, beschikt de Nitro Deck over Hall effect analoge sticks. Deze zijn duurzamer en groter, waardoor de gebruikerservaring aanzienlijk wordt verbeterd.

Sterke en Ergonomische Vormgeving

De stevige plastic behuizing zorgt niet alleen voor een langere levensduur, maar maakt het ook comfortabeler om de Switch vast te houden en te gebruiken.

Extra Functies zonder Compromissen

Hoewel het apparaat geen NFC touchpoint heeft, biedt het wel alle knoppen die je op de Joy-Cons vindt en meer. Het heeft vier configureerbare achterste paddles, vergelijkbaar met die op de Valve’s Steam Deck. Elk knop op de Nitro Deck kan ook in Turbo-modus worden gezet. En ja, het ondersteunt zowel rumble als motion controls.

Opladen en Gebruik

Een belangrijk punt om te vermelden is dat de Nitro Deck zelf geen batterij heeft. Maar maak je geen zorgen; het lijkt geen invloed te hebben op de batterijduur van de Switch. En met een USB-C-poort aan de achterkant, staat opladen tijdens het gebruik niets in de weg.

Is de Nitro Deck de Extra Dikte Waard?

Een van de nadelen van de Nitro Deck is dat het de draagbaarheid van de Switch enigszins beperkt. De toegevoegde dikte maakt de Switch even groot en zwaar als andere handheld pc’s.

Ons Oordeel

Voor degenen die voornamelijk in handheld-modus spelen en op zoek zijn naar een comfortabeler alternatief, zijn er opties zoals de Hori Split Pad Compact. Maar als je op zoek bent naar meer comfort, gecombineerd met rumble, motion controls en superieure analoge sticks, dan is de Nitro Deck echt de enige keuze. Het is zowel een betaalbaar alternatief voor het vervangen van je Joy-Cons als een stijlvolle Switch-accessoire.

Bij Panda Bytes zit je op de eerste rij voor de beste recensies en updates uit de technologiewereld. Mis niets en blijf op de hoogte van alle nieuwigheden in de digitale wereld!

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning