De Oscar-genomineerde rollen van Jennifer Lawrence, gerangschikt

Jennifer Lawrence, met haar vier Oscar-genomineerde rollen, toont een ongelofelijk bereik. Maar welke rol leverde haar de beste prestatie op? Met de hulp van de Hunger Games-serie en een interessante indie-filmcatalogus werd Jennifer Lawrence een van de meest populaire en unieke actrices van vandaag. Maar welke van haar prestaties hebben een Oscar-nominatie opgeleverd? Hier is elke prestatie waarvoor Jennifer Lawrence een Oscar-nominatie ontving, gerangschikt.

  1. Joy (2015)

Het minst indrukwekkende van Jennifer Lawrence’s vier Oscar-genomineerde optredens is ook haar meest recente. In “Joy” speelt ze de titulaire rol. Deze losse biografie werd geschreven door Annie Mumolo en David O. Russell, met de laatste ook als regisseur. Ondanks de sterke prestatie van Lawrence, was het materiaal er gewoon niet voor haar om haar beste werk te doen. Desalniettemin was zij ongetwijfeld het beste onderdeel van de film, en het lijkt erop dat de Academy haar uit gewoonte nomineerde voor haar eerdere samenwerkingen met David O. Russell.

3. American Hustle (2013)

In de tweede van Lawrence’s samenwerkingen met Russell, maakt ze deel uit van een ensemble in plaats van de film te dragen in “American Hustle”. Haar rol als Rosalyn Rosenfeld is kleurrijk en overdreven, maar er is weinig realisme of geloofwaardigheid aanwezig. Desalniettemin is het gemakkelijk te zien hoe het werk een Oscar-nominatie verdiende, want er zijn weinig andere acteurs die dezelfde prestatie zouden kunnen leveren.

2. Winter’s Bone (2010)

Lawrence’s eerste Oscar-nominatie kwam van “Winter’s Bone”, waarmee ze een van de jongste genomineerden voor Beste Actrice werd op 20-jarige leeftijd. In de hoofdrol speelt Lawrence Ree, wiens huis dreigt te worden gerepatrieerd als haar vader verdwijnt. In vergelijking met haar werk met Russell is deze dramatische prestatie veel subtieler en terughoudender.

1. Silver Linings Playbook (2012)

Ten slotte is Lawrence’s beste Oscar-genomineerde prestatie in “Silver Linings Playbook”, waarvoor ze de prijs voor Beste Actrice won. Dit is de eerste van haar samenwerkingen met David O. Russell, dit keer gebaseerd op een roman van Matthew Quick. Gezien het onderwerp en het schrijven van de film, had Lawrence’s optreden als Tiffany gemakkelijk cartoonesk kunnen worden op een manier die serieus afbreuk deed aan het eindproduct. Gelukkig speelt ze de rol als een heel persoon en niet alleen als een agent van chaos.

Panda Bytes blijft uw bron voor diepgaande analyses en up-to-date informatie over de nieuwste films, technologie├źn en trends. Blijf ons volgen voor meer boeiende inhoud.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning