De retro remaster-trend van 2023

Het jaar 2023 heeft zich ontvouwd als een ware schatkamer voor liefhebbers van retrospellen, met een overvloed aan prachtig opgepoetste klassiekers. In het bijzonder hebben we een opvallende toename gezien van remasters op de Nintendo Switch en andere platforms, die een nostalgische reis bieden naar de gouden dagen van gaming. Onze samenstelling van favoriete retro remasters vormt een liefdesbrief aan deze vernieuwde titels, en we merken op dat zelfs de late releases van 2022 het verdienen om erkend te worden – gezien ze vaak over het hoofd worden gezien door officiële awardshows.

Laten we duiken in een aantal uitgelichte juweeltjes die dit jaar zijn heruitgegeven. Neem bijvoorbeeld de ‘Gargoyles’ remaster voor Sega Genesis. Hoewel slechts beoordeeld als ‘oké’, biedt het spel een veel goedkopere manier om het origineel te ervaren, aangezien het de authentieke Genesis-game bevat. Dit is een belangrijk aspect voor verzamelaars, gezien de exorbitante prijzen van complete, originele cartridges. Ondanks zijn korte duur en enkele technische tekortkomingen, schittert de remaster met prachtige, vernieuwde graphics die trouw blijven aan de esthetiek van de geliefde tekenfilmserie.

Een ander hoogtepunt is ‘Crisis Core Final Fantasy VII Reunion’. Deze remaster is niet alleen visueel verrijkt om aan te sluiten bij de moderne esthetiek van de ‘Final Fantasy VII Remake’, maar heeft ook verbeterde besturing en vernieuwde soundtracks die een frisse wind door de originele gameplay blazen. Het biedt zowel veteranen als nieuwkomers een kans om deze hoeksteen van de RPG-geschiedenis opnieuw – of voor het eerst – te ervaren.

Voor degenen die een unieke, ontspannen gameplay-ervaring zoeken, is ‘We Love Katamari Reroll’ een onvergetelijke ervaring. Deze remaster van de PS2-klassieker nodigt spelers uit om in de huid te kruipen van een hemels wezen dat letterlijk alles oprolt wat op zijn pad komt. Hoewel het in het begin wat wennen is, onthult de game al snel een charmante chaos die de speler kan waarderen.

De ‘Front Mission’-serie, een toonaangevende strategie-RPG met mechs, heeft ook een grafische en functionele revisie ondergaan. Zowel ‘Front Mission First’ als ‘Second’ zijn uitgebracht met 3D-graphics en behouden hun kenmerkende diepgaande gevechten en strategieën. Ze bieden een boeiende ervaring voor liefhebbers van tactische gevechten en mecha-design.

Ten slotte mogen we ‘Assault Suits Valken Declassified’, oorspronkelijk bekend als ‘Cybernator’, niet vergeten. Deze game is een cultklassieker die nu eindelijk kan worden gewaardeerd met alle originele content en een correcte Engelse vertaling. Het spel is niet alleen een eenvoudige port, maar een uitgebreide ervaring met toegevoegde bonussen zoals muziekopties en galerijen voor een diepere duik in zijn wereld.

Terwijl 2023 doorgaat met het presenteren van deze schatten uit het verleden, moedigen we fans aan om deze klassiekers te herontdekken of voor het eerst te ervaren. Met zorgvuldige remasters kunnen deze spellen oude herinneringen oproepen en nieuwe herinneringen creëren voor de huidige generatie gamers.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning