Een Frisse Blik op Godzilla & King Kong’s Monsterverse in Afwachting van de Nieuwe Serie op Apple+

Bij Panda Bytes zitten we altijd bovenop het laatste nieuws. En we hebben wat spannends voor jullie! Binnenkort lanceert Apple+ een gloednieuwe serie binnen het Godzilla & King Kong Monsterverse. Een perfect moment dus om alle films uit dit epische universum op een rijtje te zetten. Met deze rangschikking willen we je helpen het universum beter te begrijpen voordat de nieuwe serie van start gaat.

Alle MonsterVerse Films en Shows van Slechtst naar Best

5. Godzilla vs. Kong

Tegen de verwachtingen in zijn de MonsterVerse-films niet alleen films waarin gigantische monsters alles vernielen. Echter, dit geldt niet voor ‘Godzilla vs. Kong‘ uit 2021. Deze film is, helaas, niet meer dan monsters die elkaar te lijf gaan. Terwijl de vorige films bol stonden van clichés, lijkt deze film enkel uit clichés te bestaan. Het verhaal van King Kong, dat een reis naar het middelpunt van de aarde beschrijft, is nog te pruimen. Maar Godzilla’s verhaal, waarin kinderen en een onhandige volwassene zich dankzij onwaarschijnlijke omstandigheden middenin de actie bevinden, is ronduit saai.

4. Skull Island

We hebben het hier niet over ‘Kong: Skull Island‘, die komt later aan bod. Deze ‘Skull Island‘ is een anime-serie op Netflix die zich afspeelt tussen ‘Kong: Skull Island’ en ‘Godzilla’. De serie geeft een inkijkje in het leven van Kong voordat Monarch hem opsloot. De animatieserie is gemaakt door Studio Mir, bekend van ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’ en ‘The Legend of Korra’. De serie zou hoger op deze lijst hebben gestaan als er niet een grote cliffhanger aan het einde van het eerste seizoen was geweest zonder zicht op een vervolg.

3. Godzilla

Je kunt ‘Godzilla‘ en het vervolg ‘Godzilla: King of the Monsters’ gemakkelijk omwisselen, afhankelijk van wat je zoekt in een MonsterVerse-film. ‘Godzilla’ is een film die verrassend weinig monstergevechten bevat, maar desondanks werkt. Het eindgevecht tussen Godzilla en de MUTO’s is werkelijk een triomfantelijke terugkeer voor de Koning der Monsters.

2. Godzilla: King of the Monsters

Sommigen zullen zeggen dat ‘Godzilla: King of the Monsters‘ té overweldigend is: te veel monsters, te veel wereldbouw, te veel clichés. Maar als je houdt van gigantische monsters die keer op keer elkaar te lijf gaan, dan is dit dé film voor jou. Het eindigt allemaal met een hartverscheurend afscheid van Ken Watanabe’s personage, waardoor de film meer diepgang krijgt dan je in eerste instantie zou denken.

1. Kong: Skull Island

De originele Godzilla uit Japan was meer dan alleen een film over een man in een rubberen pak die gebouwen vertrapte. Het was een reactie op de Tweede Wereldoorlog en het laten vallen van de atoombommen. ‘Kong: Skull Island‘, gesitueerd in 1973 na het einde van de Vietnamoorlog, is niet alleen een goed uitgevoerde versie van het traditionele Kong-verhaal, maar ook een metaforische deconstructie van de rol van de VS als interveniërende oorlogsmachine. Het resultaat is een film die veel meer is dan de som der delen en met recht de nummer één positie verdient in deze lijst.

Conclusie

Het Monsterverse, gecentreerd rond Godzilla en King Kong, heeft ons enkele van de meest epische cinematografische momenten van de afgelopen jaren gebracht. Met prachtige visuele effecten, meeslepende verhalen en memorabele confrontaties tussen de titanen, heeft dit universum een blijvende indruk achtergelaten. Met de aankomende serie op Apple+ in het vooruitzicht, biedt het Monsterverse nog veel meer spannende momenten. Bij Panda Bytes kijken we vol verwachting uit naar deze nieuwe toevoeging en hopen we dat onze rangschikking je heeft geholpen het universum nog beter te leren kennen.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning