Een Nauwkeurige Beoordeling van ‘The Days’ (2023) – Een Netflix Mini-Serie Gebaseerd op Werkelijke Gebeurtenissen

Een Indringende Verkenning van een Kernramp

“The Days” op Netflix is een gloednieuwe miniserie uit Japan. Gedurende acht afleveringen zijn we getuige van de ontvouwing van een nucleaire ramp, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Vergelijkbaar met ‘Chernobyl’, draait deze serie om het drama, de spanning en de geschiedenis die schuilgaan achter de echte ramp bij de kerncentrale van Fukushima Daiichi.

Meerdere Perspectieven op de Tragedie

In de serie, die zich afspeelt over een periode van zeven dagen, wordt de nucleaire ramp bij de kerncentrale van Fukushima belicht vanuit drie verschillende perspectieven. We ervaren de gebeurtenissen door de ogen van regeringsfunctionarissen, medewerkers van het elektriciteitsbedrijf van Tokyo en werknemers van de kerncentrale van Fukushima.

Een onvermijdelijke ramp: de Tohoku aardbeving en tsunami

De ramp begon met een extreme crisis in de kerncentrale, veroorzaakt door de aardbeving en tsunami in Tohoku op 11 maart 2011. We krijgen de kans om de tsunami te ervaren – verbeeld door indrukwekkende CGI – die me doet denken aan de film “The Impossible” (2012) van J.A. Bayona. De film belicht de verwoestende en chaotische nasleep van de tsunami in de Indische Oceaan in 2004.

Een Creatieve Regisseur en Een Authentiek Verhaal

Een belangrijk aspect van “The Days” dat horrorfans zal aantrekken, is dat Hideo Nakata, meester van de Japanse horror en bekend van iconische J-horror films zoals “The Ring” en “Dark Water”, een van de regisseurs is van deze beperkte serie.

Het verhaal van de Netflix miniserie is gebaseerd op het boek van Ryûshô Kadota, dat op zijn beurt de ware gebeurtenissen van de nucleaire ramp van Fukushima beschrijft.

Tot Slot: Een Reflectie op Tragedie en Overleving

Hoewel “The Days” een serie is die je gemakkelijk zou kunnen binge-watchen, is de serie bijna te gruwelijk. We kunnen rampen niet vermijden, maar we kunnen wel leren hoe we erop reageren. Elke ramp leert ons iets nieuws, en we moeten leren omgaan met deze uitdagingen. “The Days” is vanaf 1 juni 2023 te zien op Netflix.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning