Exoprimal’ Recensie: Een Schietspel met Plezier en Identiteitsproblemen

De Toekomst van Dinosaurs en Multiplayer Shooters

“In de beelden van de grote dinosaurusuitbraak van vorige week,” zegt een nieuwslezer in Exoprimal, terwijl een video honderden Raptors laat zien die uit de lucht vallen. Het is allemaal deel van de belachelijke charme van Capcom’s multiplayer third-person shooter, waarin portalen dinosaurussen in bijna-futuristische steden spuwen en exo-gepantserde soldaten strijden om ze te bevatten.

De Uitdagingen van Exofighters: Competitief en Coöperatief

Bekend als Exofighters, worden deze soldaten gedwongen tegen elkaar te strijden in levensgevaarlijke oorlogsspellen, waar twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen om dinosaurussen sneller te doden en doelstellingen sneller te voltooien dan hun rivalen. Elk spel duurt ongeveer 20-25 minuten en draait voornamelijk om het doden van prehistorische slechteriken met de unieke vaardigheden van elke Exofighter.

De Gemengde Ervaring: PvP en PvE

Exoprimal voelt aan als een vreemde mix van player versus player (PvP) en teamgebaseerde PvE-shooters. De eerste dinosaurussen die op je worden afgestuurd zijn te repetitief om net zo meeslepend te zijn als een wave-based shooter zoals Left 4 Dead, maar het besteden van de helft van een match zonder interactie met je rivaliserende Exofighters zorgt ervoor dat Exoprimal wat van zijn stootkracht verliest als een competitief PvP-spel.

De Dinosaurus Variëteit: Meeslepend maar Niet Gedenkwaardig

Raptors zijn talrijk maar gemakkelijk te doden, terwijl een eenzame Ankylosaurus honderden kogels kan absorberen dankzij zijn bepantserde schubben. Maar helaas gaat Exoprimal niet ver genoeg in het geven van deze dinosaurussen genoeg identiteit; ze voelen vooral als schilferige kogelsponzen.

Exosuits: Verschillende Rollen en Vaardigheden

Er zijn drie subklassen van Exosuits (Aanval, Tank, Ondersteuning), en elk wordt geleverd met hun eigen unieke set van vaardigheden. Onze eigen favoriet was Murasame, een katana-zwaaiende tank die dinosaurussen aan de frontlinie in stukken hakt.

Het Verhaal Achter de Chaos: Leviathan’s Wargames

De wereld heeft Leviathan te danken voor deze chaos. Deze schurkachtige AI met de macht om te knoeien in alternatieve dimensies plukt Exofighters uit verschillende realiteiten en stuurt ze terug in de tijd naar het begin van de dinosaurusinvasie.

Conclusie: Een Gemengde Zak van Plezier en Frustratie

Exoprimal is leuk, maar niet zo vermakelijk als zijn wilde uitgangspunt zou doen geloven. Ondanks actievolle matches en een meeslepend verhaal, worstelt Exoprimal met zijn identiteit als een competitief spel, en soms maken lompe menu’s en pre-match cutscenes het doden van dinosaurussen tijdrovend.

Voordelen

  • Dodelijk vermakelijk met honderden dinosaurussen
  • Boeiend verhaal en setting
  • Krachtige en unieke Exosuits

Nadelen

  • Weinig variatie in de formule van Exoprimal, wat leidt tot momenten van herhaling
  • De meeste dinosaurussen vallen niet op als interessante vijanden

Exoprimal is beschikbaar op PC, PlayStation en Xbox.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning