Gran Turismo: Een Film Geïnspireerd door Rocky en Top Gun

Het Waargebeurde Verhaal achter Gran Turismo

Het is gemakkelijk te denken dat Gran Turismo gewoon een videogamefilm is. Het is immers vernoemd naar een zeer populaire PlayStation-racegame en heeft PlayStation-producties in de aftiteling. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tomb Raider, Uncharted en The Last Of Us, past Gran Turismo geen verhaal of personages aan; twee dingen die de spellen niet hebben. In plaats daarvan vertelt het het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough, de Britse jongeman wiens serieuze vaardigheden in het spelen van Gran Turismo hem in het echte leven een professionele autocoureur maakten.

Geen Videogamefilm, maar een Underdog Sportverhaal

Gran Turismo is geen actie-avonturenfilm in een videogamewereld, maar is gesitueerd in onze wereld. Regisseur Neill Blomkamp en schrijvers Zach Baylin en Jason Hall hebben inspiratie geput uit klassieke sportfilms en underdog-verhalen. Ze bespraken hoe dit verhaal elementen van Rocky kon bevatten, over een personage buiten een industrie, die een echte wens heeft om niet alleen in een bepaalde sport te komen, maar ook iets aan zichzelf en zijn familie te bewijzen.

De Uitdaging van het Racen

Gran Turismo gaat over het idee van een personage dat omringd is door de besten van de besten, die komt om te leren wat het betekent om in deze extreem snelle voertuigen te zitten. Wat het betekent om deel uit te maken van een team. Wat het betekent om je eigen onzekerheden en ego te overwinnen om iets te besturen dat jou en anderen kan doden. De inzet is dus hoog.

Het Verhaal van een Echte Wereldsuperheld

Acteur Archie Madekwe, die Mardenborough speelt, had ook een spoedcursus in racen. “Twee jaar geleden was dit niet mijn wereld. Racen was niet mijn wereld. Ik gaf niets om auto’s. Maar dat is het ding over Jann – je hoeft geen autofanaat te zijn om geïnspireerd te raken door wat hij heeft bereikt.”

Hoop voor Gamers

Dit biedt hoop dat al die uren die we hebben gestoken in games als Zelda: Tears Of The Kingdom kunnen leiden tot een echte carrière in het bestrijden van Bokoblins.

Verkrijgbaar in de Bioscoop

Gran Turismo komt naar Nederlandse bioscopen vanaf 11 augustus. Mis het niet om dit inspirerende verhaal op het grote scherm te ervaren. U kunt uw tickets nu online bestellen.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning