Lando: Donald en Stephen Glover schrijven voor de Star Wars spin-off serie op Disney+

Het universum van Star Wars blijft groeien, met de aankondiging dat Donald Glover en zijn broer Stephen de creatieve stemmen zullen zijn achter de langverwachte Disney+ spin-off serie, “Lando”. Deze bekendmaking markeert een spannende verschuiving in het creatieve landschap van de serie, die al enige tijd in ontwikkeling is.

Verandering in creatieve stemmen

Enkele weken geleden was er sprake van dat Disney’s CEO, Bob Iger, van plan was de productie van Star Wars- en Marvel-gerelateerde content te verminderen. Ondanks deze uitspraken, blijft de planning van de Star Wars spin-off doorgaan. De verandering in het creatieve team komt net op tijd, aangezien de Glover broers net klaar zijn met hun recente serie, “Swarm”.

Ontwikkeling van de serie

Volgens ‘Above the Line’ neemt Donald Glover, die de rol van Lando speelde in “Solo: A Star Wars Story”, de schrijftaken over met zijn broer, Stephen Glover. Deze verschuiving komt na het vertrek van Justin Simien, de regisseur van ‘Haunted Mansion’, uit het project. De serie, aangekondigd door Kathleen Kennedy tijdens de Disney Investor Day in 2020, was aanvankelijk bedoeld om meer van het verhaal van Lando Calrissian in het universum te verkennen.

Terugkeer van Lando

Glover speelde een jongere versie van de rol die beroemd werd gemaakt door Billy Dee Williams. Beide acteurs hebben onlangs de rol van de burgemeester van Cloud City op zich genomen, maar er is nog geen bevestiging of een van hen zal terugkeren om Calrissian te spelen.

Project Updates

Justin Simien’s “Haunted Mansion” opent deze week en de regisseur was onlangs gevraagd door The Hollywood Reporter of hij nog steeds betrokken was bij het project. Hij antwoordde: “Ik ben verbonden, denk ik, maar ik weet het niet echt. (…) Ik heb verder geen onderzoek gedaan, maar ik ben geen idioot. Het lijkt erop dat ik dingen ontwikkel met deze bedrijven en ze gebeuren gewoon nooit om onbekende redenen.” Later werd ontdekt dat Simien vorige zomer had besloten het project te verlaten om zich te concentreren op “Haunted Mansion”.

De Glovers en de Lando serie

Het bleek dat de Glover broers al maanden stiekem betrokken waren bij het Lando-project, maar er niet aan konden werken, vooral onlangs met de WGA-staking die in mei begon.

Zoals altijd, houd Panda Bytes in de gaten voor het laatste nieuws over deze spannende nieuwe ontwikkeling in de Star Wars serie. Met onze uitgebreide en diepgaande berichtgeving, bent u altijd op de hoogte van de nieuwste trends en gebeurtenissen in de film-, serie-, technologie- en gamingwereld.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning