Minecraft: Het Eerste Spel Met Meer Dan 300 Miljoen Verkochte Exemplaren

Het immens populaire en tijdloze Minecraft heeft een unieke mijlpaal bereikt die nog nooit eerder door een ander videospel is behaald. Mojang’s sandbox verken- en bouwspel is nu het allereerste videospel in de geschiedenis dat meer dan 300 miljoen exemplaren heeft verkocht. En het einde lijkt nog lang niet in zicht!

Een Monumentale Prestatie

Vlak voor het vieren van hun 15-jarig jubileum maakte ontwikkelaar Mojang via een blogbericht bekend dat Minecraft, dat al meer dan een decennium gestaag in populariteit is gegroeid, meer dan 300 miljoen exemplaren heeft verkocht. Dit omvat zowel digitale als fysieke edities.

Verbluffende Spelersstatistieken

De ontwikkelaars deelden ook fascinerende gegevens over spelersactiviteit. Zo worden er dagelijks gemiddeld 15 miljoen skeletten verslagen en worden er dagelijks gemiddeld 6,7 miljoen diamanten gevonden. Sophie Austin, een ontwikkelaar bij Mojang, vertelde: “Onlangs hebben we ook de 300 miljoen verkochte exemplaren overschreden, een mijlpaal waar niemand van had kunnen dromen toen we allemaal onze eerste aarden huizen bouwden.”

Unieke Prestatie in de Game Wereld

Deze prestatie is extra opmerkelijk omdat Minecraft het eerste solo videospel is – zonder uitgebreide edities of andere versies – dat dit aantal heeft verkocht. Ter vergelijking, het best verkochte Mario-spel ooit is de originele NES Super Mario Bros., met net geen 60 miljoen verkochte exemplaren.

Minecraft: Meer Dan Een Spel

Vanaf zijn debuut in 2009 als een vroege toegangslancering is Minecraft uitgegroeid tot een belangrijk crossmediaal fenomeen. Na de overname van Mojang en Minecraft door Microsoft in 2014, heeft de Minecraft-franchise zich op grotere schaal uitgebreid. Er komt nu zelfs een Minecraft-film met in de hoofdrol Jason Mamoa. De film, gepland voor 2025, wordt geregisseerd door Napoleon Dynamite-maker Jared Hess en geschreven door Rob McElhenney, bekend van ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’.

Minecraft blijft ook regelmatige updates en nieuwe content ontvangen. Er komt bijvoorbeeld een Star Wars-thema update aan.

Wereldwijde Aantrekkingskracht

Het succes van het spel is grotendeels te danken aan de brede aantrekkingskracht over verschillende leeftijdsgroepen heen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich storten in de procedureel gegenereerde werelden van Minecraft, zowel alleen als in co-op spelvorm. Bovendien werd het in het afgelopen decennium een populaire hangout onder streamers, wat heeft bijgedragen aan de grotere populariteit van Minecraft.

Conclusie

Minecraft is zonder twijfel een fenomeen in de gamewereld. Met een recordbrekend aantal verkopen en een blijvende impact op spelers over de hele wereld, is het geen verrassing dat het spel deze historische mijlpaal heeft bereikt. Bij Panda Bytes kijken we uit naar de toekomstige ontwikkelingen en successen van dit legendarische spel.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning