Nieuwe Karate Kid: Mogelijke plotdetails duiken op voor de nieuwe film met de terugkeer van Jackie Chan’s Mr. Han

Sony houdt dit nieuwe Karate Kid-project dicht bij de borst

Is dit meer een spin-off dan een vervolg? De 6e seizoen van Cobra Kai is uitgesteld vanwege de schrijversstaking, maar ondertussen lijkt Sony de Karate Kid-franchise op een verrassende manier nieuw leven in te blazen. Vorig jaar werd onthuld dat Sony een datum in hun geplande releases had gereserveerd voor een nieuwe Karate Kid-film, gepland voor juni 2024. Dit kwam nadat het vijfde seizoen van Cobra Kai al op Netflix was verschenen.

De geheimen van het nieuwe project

Details zijn langzaam aan het licht gekomen, grotendeels vanwege wie niet betrokken is bij de nieuwe film. Zowel Ralph Macchio als Cobra Kai-maker Jon Hurwitz hebben verklaard dat ze niet zijn benaderd om deel te nemen aan de aanstaande film, noch weten ze wat het inhoudt.

Onlangs werd gemeld dat Jackie Chan, die in de remake van 2010 de hoofdrol speelde, in gesprek zou zijn om terug te keren naar zijn rol als Mr. Han in deze film, wat het een vervolg zou maken op die film.

Verwachte plotdetails

Nu zijn er nieuwe geruchten over wat het plot van de film zou kunnen zijn. Volgens insiders uit de industrie, Daniel Richtman via zijn populaire Patreon, “Gaat het over een Chinese 16-jarige die studeerde aan de Kung Fu-studio van Jackie Chan in China. Zijn familie verhuist naar Brooklyn. Hij wordt verliefd op een meisje wiens vader een 35-jarige uitgerangeerde bokser is die een pizzazaak runt. De jongen traint de vader van het meisje voor een comeback.”

De rol van Jackie Chan

De remake van 2010 nam een stap-voor-stap hint van het origineel, maar het had het voordeel dat het zich afspeelde in China met originele personages, hoewel ze meestal in de archetypen van het origineel pasten. Een belangrijk voordeel van de remake was dat Mr. Han een Kung Fu-expert was in plaats van Karate.

Met een verschillende geschiedenis en filosofie van Karate, gaf de film Jackie de kans om enkele frisse principes van de vechtkunst aan het publiek te geven. In feite zou de film oorspronkelijk als The Kung Fu Kid in het binnenland worden uitgebracht, voordat Sony besloot om te bankieren op de meer gevestigde naam ondanks de kleine zin die het maakte.

De terugkeer naar de originele Karate Kid-franchise

Uiteindelijk, als de plotdetails waar blijken te zijn, klinkt dit project meer als een spin-off dan iets anders. Toen het werd aangekondigd, werd gesteld dat deze nieuwe film geen verband heeft met Cobra Kai, maar toch werd gezegd dat het “een terugkeer is naar de originele Karate Kid-franchise”. Het zou kunnen worden geïnterpreteerd dat de studio zou proberen om de twee te versmelten tot een gedeeld universum, aangezien de remake, hoewel die zwaar was afgeleid van het origineel, het geheel mogelijk zou zijn dat het plaatsvindt in de wereld van Daniel Larusso.

Het lijkt erop dat we zullen moeten wachten om te zien hoe deze intrigerende nieuwe richting voor de Karate Kid-franchise zich zal ontvouwen. Maar één ding is zeker: fans over de hele wereld zullen met ingehouden adem wachten op deze spannende nieuwe film.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning