Nintendo Remakes Waar Fans Om Smeken

Jet Force Gemini en Resident Evil Zero zijn slechts twee van de geweldige Nintendo-games die een remake nodig hebben

Onuitputtelijke innovatie stelt de videogame-industrie in staat te bloeien en het zijn bejubelde ontwikkelaars zoals Nintendo die elke gamergeneratie stapsgewijs verbeteren. Nintendo blijft een van de meest gevierde first-party ontwikkelaars en ze hebben een toegewijd publiek gevonden door spelconsoles die streven naar heruitvinding. De Super Nintendo, GameCube, Wii, en verder zijn allemaal iconische gameconsoles om verschillende redenen, maar sommige van hun grootste games zijn verloren gegaan in het verleden of zijn niet precies goed verouderd. Nintendo heeft een legendarische bibliotheek van vroegere games en het is hoog tijd dat sommige van deze titels een fatsoenlijke remake krijgen.

7. Captain Rainbow (Release datum: 28 augustus 2008)

Captain Rainbow is zowel een bizarre curiositeit als een oprechte ode aan Nintendo’s rijke geschiedenis. In deze vreemde, maar betoverende game spoelt onze regenboog-gekleurde held aan op een verlaten eiland dat bewoond wordt door vergeten en miskende Nintendo-figuren. Zijn missie? Help deze personages hun mojo terug te krijgen. Helaas werd deze eigenzinnige parel nooit buiten Japan uitgebracht. Een grondige make-over zou niet alleen het spel in de schijnwerpers zetten, maar ook twee extra decennia aan Nintendo-geschiedenis kunnen integreren.

6. Blast Corps (Release datum: 21 maart 1997)

Een heerlijke adempauze in de vorm van een sloop-actiegame, dat is Blast Corps van Rare voor de Nintendo 64. Spelers besturen een reeks unieke voertuigen met verschillende besturingsschema’s in een poging een nucleaire raket van een rampzalige botsing af te houden. Blast Corps stimuleert creatieve strategieën en zit vol met geheimen om te ontdekken. Deze titel is rijp voor een moderne herinterpretatie om de volledige potentie van deze unieke, verwoestende game te ontsluiten.

5. Eternal Darkness (Release datum: 24 juni 2002)

Eternal Darkness, een duistere en angstaanjagende survival horror game voor de GameCube, haalde zijn inspiratie uit de werken van Edgar Allan Poe en H.P. Lovecraft. Het vertelt het verhaal van een generatieslange strijd tussen goed en kwaad. Bekend om zijn innovatieve Sanity Meter, dat hallucinaties en vierde-wandbrekende effecten activeert, is een remake van Eternal Darkness een schreeuw in de duisternis. Het zou de gevechten kunnen verbeteren, de oneffenheden kunnen gladstrijken en een nieuwe generatie gamers kunnen laten huiveren.

4. Mother 3 (Release datum: 20 april 2006)

De revolutionaire Mother RPG-trilogie op NES, Super Nintendo en Game Boy Advance heeft altijd moeite gehad om buiten Japan erkenning te krijgen. Mother 3, nog steeds een van de meest gevraagde retro Nintendo-titels voor localisatie, zou eindelijk internationaal publiek kunnen bereiken met een welverdiende remake. Dit zou ons allemaal de kans geven om deel te nemen aan Lucas’ epische avontuur om de samenleving te redden, terwijl we genieten van de eigenzinnige charme en humor waar de serie om bekend staat.

3. Viewtiful Joe & Viewtiful Joe 2 (Release data: 26 juni 2003, & 18 november 2004)

De Viewtiful Joe-serie van Capcom, een gepassioneerde sidescrolling beat-’em-up volgestouwd met Hollywood-flair en een innovatieve aanvalsreeks, ligt al bijna twee decennia stof te vergaren. Een remake zou niet alleen de serie nieuw leven inblazen, maar ook de zelfbewuste lol en cel-shaded graphics naar een modern publiek brengen. Met een regisseur die al interesse heeft getoond in een remake, blijft de vraag: wanneer krijgen we eindelijk onze langverwachte dosis Viewtiful-actie?

2. Resident Evil Zero (Release datum: 12 november 2002)

Na het succes van de remakes voor Resident Evil 2, 3 en 4, is het tijd voor Resident Evil Zero om in de spotlights te staan. Deze GameCube-exclusieve titel wordt vaak over het hoofd gezien, deels vanwege unieke keuzes zoals het ‘partner zapping’-systeem. Een nieuwe remake zou deze ondergewaardeerde parel kunnen herstellen, en ons opnieuw een duistere en intense survival horror ervaring kunnen geven die trouw blijft aan de originele visie van de ontwikkelaars.

1. Jet Force Gemini (Release datum: 11 oktober 1999)

Jet Force Gemini, een zeer creatieve third-person shooter van Rare, is een titel die is blijven hangen in het N64-tijdperk. In dit meeslepende ruimteavontuur nemen een tweeling en hun hond het op tegen buitenaardse insecten voor het welzijn van het sterrenstelsel. Een moderne remake, met verbeterde coöperatieve gameplay en multiplayer-opties, zou de goede oude tijd kunnen terugbrengen en het spel naar een breder publiek kunnen brengen. Een nieuw publiek zou kunnen genieten van dit juweel dat verdient om te worden herontdekt in al zijn glorie. Laten we hopen dat dit gebeurt!

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning