‘Nyad’: Het Ware Verhaal Van Zwemster Diana Nyad

Als er iets is dat de film ‘Nyad’ ons leert, dan is het wel dat er geen beperkingen zijn voor wat men kan bereiken. Deze film, die binnenkort op Netflix verschijnt, vertelt het waargebeurde en inspirerende verhaal van Diana Nyad.

De Inspiratie Achter ‘Nyad’

De uitspraak “Ik geloof niet in opgelegde beperkingen. Ik geloof niet in enige beperkingen.” staat centraal in het verhaal van deze film. Netflix heeft aangekondigd dat ‘Nyad’ in geselecteerde bioscopen te zien zal zijn voordat hij op 3 november beschikbaar komt voor streaming.

Sterrencast en Regisseurs

Met een cast die bestaat uit Annette Bening, Jodie Foster en Rhys Ifans, vertelt ‘Nyad’ het bijzondere verhaal van atlete Diana Nyad. Op 60-jarige leeftijd, met de steun van haar beste vriendin en coach, besluit ze haar levenslange droom na te jagen: een zwemtocht van 110 mijl in open zee van Cuba naar Florida. Een prestatie van wereldformaat!

Bovendien is ‘Nyad’ de eerste verhalende film gemaakt door de met een Oscar bekroonde documentairemakers Jimmy Chin & Elizabeth Chai Vasarhelyi, bekend van films als Meru, Free Solo, The Rescue en Wild Life.

Een Opmerkelijk Verhaal van Doorzettingsvermogen

Drie decennia na het opgeven van marathonzwemmen in ruil voor een prominente carrière als sportjournalist, wordt Diana op 60-jarige leeftijd geobsedeerd door het voltooien van een epische zwemtocht die haar altijd ontglipte: de 110 mijl van Cuba naar Florida, vaak de “Mount Everest” van zwemtochten genoemd.

Gedreven om de eerste persoon te worden die de zwemtocht voltooit zonder een haaienkooi, gaat Diana op een spannende, vierjarige reis met haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll (gespeeld door Jodie Foster) en een toegewijd zeilteam.

Conclusie

‘Nyad’, geregisseerd door de gerenommeerde documentairemakers Jimmy Chin & Elizabeth Chai Vasarhelyi, is meer dan alleen een film; het is een viering van de menselijke geest, vastberadenheid en de banden van vriendschap. Gebaseerd op het boek “Find A Way” door Diana Nyad zelf, is deze film een must-see voor iedereen die gelooft in het overwinnen van obstakels en het najagen van dromen.

‘Nyad’ is vanaf 20 oktober 2023 te zien in geselecteerde bioscopen in de VS en vanaf 3 november beschikbaar voor streaming op Netflix.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning