Overprikkeld Brein: Gids voor Balans in de Moderne Wereld

Met alle prikkels van de moderne wereld kan het lastig zijn om een evenwichtig en ontspannen leven te leiden. Ons brein krijgt dagelijks een overvloed aan informatie te verwerken en kan daardoor overprikkeld raken. De gevolgen hiervan kunnen zeer divers zijn, van stress en vermoeidheid tot burn-out en angstklachten. Maar hoe kunnen we ons brein helpen om in balans te blijven?

In haar boek “Overprikkeld brein” biedt Charlotte Labee een uitgebreide gids voor het begrijpen en behandelen van overprikkeling. Ze beschrijft hoe de moderne wereld vol technologie, stress en drukte kan bijdragen aan overprikkeling en biedt talloze praktische tips, strategieën en oefeningen om ons te helpen ons brein te ontspannen en in evenwicht te houden.

Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en combineert de kennis en expertise van Labee als expert op het gebied van gezonde hersenen met haar persoonlijke ervaringen. Dit maakt het boek niet alleen waardevol voor individuele lezers, maar ook voor professionals in de gezondheidszorg die hun cliënten willen helpen bij het behandelen en voorkomen van overprikkeling.Een van de belangrijkste boodschappen van het boek is dat we ons brein moeten beschermen tegen te veel prikkels. Labee beschrijft hoe we ons brein kunnen trainen om selectiever te zijn in het filteren van informatie. Door bijvoorbeeld bewust te kiezen welke informatie we wel of niet tot ons nemen, kunnen we ons brein trainen om selectiever te zijn. Ook geeft ze tips voor het verminderen van externe prikkels, zoals het beperken van het gebruik van technologie en het creëren van een rustige omgeving.Een andere belangrijke boodschap van het boek is dat we ons brein kunnen helpen om beter te functioneren door ons te richten op voeding, slaap en beweging. Labee legt uit hoe deze drie factoren van invloed zijn op de gezondheid van onze hersenen en biedt praktische tips om deze factoren te optimaliseren. Zo beschrijft ze bijvoorbeeld hoe het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan bijdragen aan een gezond brein en geeft ze tips voor het verbeteren van onze slaap en beweging.Het succes van “Overprikkeld brein” blijkt wel uit het feit dat het boek momenteel op nummer één staat in de top 10 van bestverkochte boeken bij bol.com. Het boek biedt waardevolle inzichten en praktische tips voor iedereen die zich gestrest, uitgeput of overweldigd voelt. Of je nu een professional in de gezondheidszorg bent of gewoon op zoek bent naar manieren om je brein in balans te houden, “Overprikkeld brein” is een must-read voor iedereen die zijn gezondheid en welzijn wil verbeteren.

Tags :

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning