Recensie: “Aberrance” – Een Mongoolse Thriller met Hoogtes en Dieptes

Mongolië, een land vol mystiek, tradities en verrassingen, heeft onlangs de filmwereld betreden met een intrigerende thriller genaamd “Aberrance”. Geregisseerd door Baatar Batsukh, belooft deze film de kijker vanaf het begin te boeien, maar slaagt hij daar ook in?

Een Veelbelovend Begin

De film start met stadsbewoners Erkhmee en Selenge die een oud huisje diep in de Mongoolse wildernis betrekken. Hun interactie, de sfeer van de plek en de mysterieuze blikken van hun buurman bouwen een spanning op die bijna tastbaar is. Het idee dat Erkhmee een veilige en inspirerende plek wil creëren voor zijn artistieke vrouw Selenge, contrasteert sterk met zijn gewelddadige neigingen. Dit roept vragen op over hun relatie en de ware intenties achter Erkhmee’s acties.

Technische Brilliance: Camerawerk

Wat opvalt in “Aberrance” is het indrukwekkende camerawerk. De manier waarop de camera focust op de kleinste details in intense momenten draagt bij aan de verontrustende sfeer. Of het nu gaat om een close-up van Selenge tijdens een ongemakkelijk gesprek, of het geluid van een tikkende klok die de toenemende spanning aangeeft, deze technische aspecten zijn sterk uitgevoerd.

De Plot: Een Spiraal van Verwarring

Ondanks een sterk begin, raakt de film enigszins verloren in zijn eigen verhaallijn. Wat begint als een duidelijk en coherent verhaal, verandert al snel in een wirwar van thema’s en subplots. Is het een allegorie voor depressie, een bovennatuurlijke thriller of een verhaal over ‘Wij tegen Zij’? Deze vragen blijven onbeantwoord en de vele plotwendingen voegen meer verwarring toe dan helderheid.

Conclusie: Een Gemengde Tas

“Aberrance” is een film vol potentieel, maar lijdt onder zijn eigen ambitie. Er zijn momenten van briljantie, zowel in de vertelling als in de techniek, maar deze worden overschaduwd door een overbeladen en verwarrende plot. Het is te hopen dat Batsukh in de toekomst zijn ideeën meer gefocust houdt.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning