Recensie: Metroid Prime Remastered – Een Herontdekte Klassieker

De Terugkeer van een Legende

Lang hebben we gewacht, maar eindelijk is hij hier: de remaster van Metroid Prime. Dit iconische spel uit 2002, origineel uitgebracht voor de GameCube, heeft een verrassende digitale release gekregen. Niets minder dan de wederopstanding van premiejager Samus Aran, met een avontuur dat zelfs na twee decennia nog een van haar beste blijft.

Een Radicale Tocht in 3D

Metroid Prime was altijd al een radicale titel voor de serie. Het liet het vertrouwde 2D actie-platformen achter zich ten gunste van een volledige 3D, first-person shooter benadering. Wat nu, net als toen, zo opmerkelijk is, is hoe het nog steeds aanvoelt als een Metroid-game, ondanks de verschuiving van perspectief.

Retro Studios, dat de remaster heeft verzorgd met hulp van externe studio’s zoals Iron Galaxy en Zombot, had voor de makkelijke weg kunnen kiezen en een generieke sci-fi shooter kunnen afleveren. In plaats daarvan is de reis van Samus over de verlaten wereld van Tallon IV gevuld met evenveel puzzels oplossen, het behendig navigeren door moeilijke omgevingen en het nauwkeurig in kaart brengen van gebieden als fans van de serie verwachtten.

De Originele Ervaring

Wat betreft narratief en structuur heeft Retro niets veranderd aan de GameCube-versie. Dit is nog steeds een boeiend verhaal (dat zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van Metroid en Metroid II, voor degenen die het bijhouden) waarin Samus naar Tallon IV wordt getrokken nadat ze een gevaarlijk genetisch manipulatie-experiment ontdekt dat wordt uitgevoerd door haar vijanden, de Space Pirates.

Visuele Verbeteringen en Nieuwe Besturing

De grote verschillen voor Metroid Prime in 2023 zijn tweevoudig: visuals en besturing. Het is verbazingwekkend hoeveel beter het spel er nu uitziet – en het origineel was in zijn tijd ook geen slappeling. Gebieden zijn rijker en gedetailleerder dan ooit, terwijl licht- en omgevingseffecten aanzienlijk verbeterd zijn.

Het zijn echter de besturingen die de grootste sprong naar de moderniteit hebben gemaakt. Het standaard schema is nu aangepast voor hedendaagse dual-stick bediening. Kortom, als je bijna elke first-person shooter van het afgelopen decennium hebt gespeeld, weet je intuïtief hoe Metroid Primenu aanvoelt. Voor puristen is er een optie om de GameCube-besturing na te bootsen, of de Joy-Cons van de Switch te gebruiken voor bewegingsbesturing, die de Wii heruitgave van het spel imiteert.

Een Belevenis die Schreeuwt om een Groot Scherm

Ondanks de visuele verbeteringen en sterk verbeterde lichteffecten, is Tallon IV vaak veel te donker om te verkennen wanneer je op de Switch in handheld modus speelt. Het is een kleine teleurstelling dat Retro de kans niet heeft gegrepen om sommige van de besturingen te verfijnen. Opmerkelijk genoeg is de springknop B als Samus in menselijke vorm is, maar als ze in haar kenmerkende Morph Ball-modus is samengedrukt, wordt de X-knop gebruikt om te springen (of technisch gezien, te stuiteren) terwijl B verandert in een snelheidsboost.

Toch, terwijl de mogelijkheid om Metroid Prime onderweg te spelen een leuke bonus is, is dit een game die het verdient om op het beste scherm dat je beschikbaar hebt te worden gespeeld. Retro Studios en zijn partners hebben een terecht geliefde klassieker echt recht gedaan – de enige vraag is wanneer Metroid Prime 2 en 3 dezelfde behandeling zullen krijgen.

Conclusie

Metroid Prime Remastered is zonder twijfel een van de beste remasters die op de Switch zijn beland. De verbeterde visuals en moderne besturing brengen deze klassieker helemaal up-to-date, zonder het originele gevoel van avontuur en ontdekking te verliezen. Voor zowel oude fans als nieuwe spelers is dit een ervaring die je niet mag missen. Hoewel er een paar kleine schoonheidsfoutjes zijn, staat deze titel nog steeds als een huis. We kunnen niet wachten op wat Retro Studios ons verder nog gaat brengen met de Metroid-serie.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning