Recensie: “The Continental: Uit de Wereld van John Wick”

Overweldigende Balans van Actie en Verhaal

Een van de opmerkelijke kenmerken van de John Wick-films is de delicate evenwichtsoefening die ze uitvoeren. Deze films vermijden zorgvuldig de uitersten als het gaat om geweld, de gecompliceerde mythologie van hun universum, en de achtergrond van John Wick zelf. Tegen deze achtergrond verschijnt “The Continental: Uit de Wereld van John Wick”, een drie-delige miniserie die een kijkje biedt in de vroege dagen van Winston Scott, de eigenaar van het iconische toevluchtsoord voor huurmoordenaars.

Perfecte Balans of Overdaad?

In een wereld waarin franchises zoals Marvel en Star Wars worden uitgebreid met talloze spin-offs, heeft John Wick zijn eigen unieke charme weten te behouden. Maar met “The Continental” wordt deze balans op de proef gesteld. De serie duikt dieper in de achtergrond van bekende personages en locaties zonder directe betrokkenheid van de belangrijkste makers van John Wick. De afwezigheid van Keanu Reeves is hierbij opmerkelijk.

Een Kijkje in de Wereld van Winston

Het verhaal volgt de jonge Winston Scott, vertolkt door Colin Woodell, die terugkeert naar New York na zijn avonturen in Londen. Zijn verleden met lokale misdaadbaas Cormac, gespeeld door Mel Gibson, komt hierbij centraal te staan. De interacties en intriges die volgen, schetsen een gedetailleerd beeld van de vroege dagen van The Continental en de uitdagingen die Winston moest overwinnen.

Onderscheidende Karakters

Ayomide Adegun vertolkt een jongere versie van Charon, die in de films gespeeld wordt door Lance Reddick. Zijn performance voegt diepte en charme toe aan de serie. Zijn streven om genoeg geld te verdienen om zijn vader naar New York te halen, geeft een menselijk tintje aan het anders zo strakke en professionele karakter.

Echter, de keuze voor Mel Gibson als een van de hoofdpersonages is controversieel. Hoewel hij goed past in de rol van een maniakale baas met een complexe persoonlijkheid, blijft zijn aanwezigheid voor sommigen een doorn in het oog.

Conclusie: Een Serviceable Toevoeging

“The Continental” is een degelijke uitbreiding van het John Wick-universum. Hoewel het niet de magie van de films evenaart, slaagt het erin om zowel nieuwe als terugkerende fans te boeien. Voor diegenen die hunkeren naar meer achtergrondinformatie en ontwikkeling van hun favoriete personages, is deze serie zeker het bekijken waard.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning