Recensie van “Retribution”: Liam Neeson Zet het Gas Erop

Introductie

Liam Neeson, op 71-jarige leeftijd, staat erom bekend dat hij zijn publiek keer op keer verrast. “Retribution” is geen uitzondering. Het zet hem achter het stuur, wat de perfecte oplossing lijkt voor degenen die het misschien moeilijk vinden om te geloven dat Neeson de slechteriken met brute kracht kan uitschakelen.

Plot

In “Retribution” speelt Liam Neeson de rol van Matt Turner, een financieel oplichter met een ongelukkig en onvoorspelbaar werkschema. Dit stelt hem, volgens Hollywood, voor als de meest vreselijke echtgenoot en vader. Wanneer hij op een dag zijn kinderen naar school rijdt, ontvangt hij een anoniem telefoontje dat er bommen onder de autostoelen zitten. Wat volgt, is een reeks opdrachten geïnspireerd door films als “Die Hard With A Vengeance”, “12 Rounds” en “Speed”.

Uitvoering en Karakterontwikkeling

De dynamiek tussen Matt en zijn kinderen, gespeeld door de talentvolle Lily Aspell (bekend van “Wonder Woman 1984”) en Jack Champion (uit “Avatar: The Way Of Water”), is het hart van de film. Aanvankelijk worden de kinderen voorgesteld als enigszins irritant, maar naarmate het verhaal zich ontvouwt, zien we de diepte van hun karakter en hun onwankelbare liefde en respect voor hun vader.

Regie en Pacing

Nimród Antal, de regisseur van de film, heeft ervaring met het creëren van opwindende stedelijke achtervolgingsscènes, zoals blijkt uit zijn vorige films “Kontroll” en “Metallica: Through The Never”. Hij handhaaft een consistente snelheid in “Retribution”, zelfs wanneer de plot soms een pauze nodig heeft.

Conclusie

“Retribution”, gebaseerd op de Spaanse film “El Desconocido” (The Stranger), biedt een verfrissend perspectief op actiefilms. Hoewel sommige plotpunten voorspelbaar zijn, maakt de uitvoering van de cast en de strakke regie het een onvergetelijke kijkervaring.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning