Samsung presenteert de Galaxy SmartTag 2 op 11 oktober met een volledig nieuw design

Samsung heeft zojuist de SmartTag 2 onthuld, een tracking-apparaat à la AirTag, dat de opvolger is van de originele SmartTag die in 2021 werd uitgebracht.

Kenmerken van de nieuwe SmartTag 2

Deze nieuwe versie van de SmartTag combineert zowel Bluetooth als ultra-wideband (UWB) technologie in één model. Het grootste nadeel? Het werkt uitsluitend met Samsung-smartphones.

Vernieuwd Design

Wat direct opvalt aan de SmartTag 2, is het vernieuwde ringvormige design. Binnenin deze ring bevindt zich een metalen element voor extra duurzaamheid, een flinke verbetering ten opzichte van het vorige model met enkel een punch-hole. Dankzij dit nieuwe ontwerp past de SmartTag 2 perfect bij accessoires zoals clips en sleutelhangers, en kan hij eenvoudig aan tassen of bagage worden bevestigd.

Robuuste Duurzaamheid

De SmartTag 2 is nu ook IP67 stof- en waterbestendig. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld worden gebruikt om huisdieren buiten te volgen of om sleutels terug te vinden na een regenbui.

Batterijduur

Een andere opvallende verbetering is de batterijduur van de SmartTag 2. In de energiebesparende modus gaat de batterij maar liefst 700 dagen mee, terwijl hij in de normale modus 500 dagen meegaat. Dat is een verbetering van 50% ten opzichte van het vorige model.

Nieuwe Functies

De SmartTag 2 beschikt ook over een ‘Lost Mode’, waarmee gebruikers contactinformatie kunnen invoeren. Mocht iemand een voorwerp vinden met een SmartTag 2 eraan, dan kan deze persoon de tag scannen en de boodschap en contactinformatie van de eigenaar zien.

Zoals bij het vorige model is het idee om de SmartTag 2 aan waardevolle bezittingen zoals sleutels, portemonnees en koffers te bevestigen. Hierdoor kun je deze items gemakkelijk opsporen via Bluetooth Low Energy (BLE) of wereldwijd via UWB.

Integratie met SmartThings

Met behulp van de Samsung Galaxy smartphonecamera en de augmented reality (AR) technologie van het bedrijf kun je visueel naar het item worden geleid. Daarnaast kan de SmartTag 2 ook slimme huishoudelijke apparaten bedienen via de SmartThings-app.

Beperkingen en lancering

Het belangrijkste nadeel van de SmartTag 2 is dat hij momenteel alleen werkt met Samsung-apparaten. De ‘Find My Device’ netwerk van Google is nog niet gelanceerd. Google en Apple zijn van plan tegen het einde van 2023 een specificatie voor ongewenste trackingmeldingen uit te brengen voor zowel iOS als Android.

De SmartTag 2 wordt wereldwijd gelanceerd op 11 oktober en is verkrijgbaar voor €30 in zwart of wit.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning