Spartacus-vervolgserie kan oorspronkelijke acteur eren, volgens zijn opvolger

Spartacus-ster Liam McIntyre hoopt dat de aankomende vervolgserie op de populaire historische dramaserie een manier kan vinden om de oorspronkelijke acteur Andy Whitfield te eren. Whitfield speelde de titelrol in Spartacus: Blood and Sand, wat seizoen 1 van de serie was. Hij overleed in 2011 aan non-Hodgkin lymfoom, waarna McIntyre de rol van Spartacus overnam voor seizoen 2 en 3.

In gesprek met Supernova deelt McIntyre zijn hoop dat de Spartacus-vervolgserie een eerbetoon kan brengen aan Whitfield. Hij prijst Whitfield voor zijn vertolking van Spartacus en hoopt dat de acteur de eer krijgt voor het maken van de show zo succesvol als het was.

McIntyre zegt het volgende:

“Ik had nooit in een miljoen jaar gedacht dat ik die baan zou krijgen. Ik bedoel, wie was ik? Dus het drong pas tot me door toen ik op de eerste dag op de set verscheen… wacht, moet ik HEM opvolgen? Maar hij is briljant. Toen was het best overweldigend. Maar uiteindelijk wist ik dat hij zijn hart en ziel had gestoken in het maken van dat personage en alles wat het was, en ik wilde dat werk eren door te proberen de standaard die hij had gezet na te leven.”

“Met de nieuwe show hoop ik dat ze een manier kunnen vinden, ELKE manier om Andy en zijn familie erbij te betrekken. Hetzij op productieniveau, in de aftiteling, of op een andere manier. Er zou echt geen show zonder hem zijn.”

Ondanks de dood van het titelpersonage aan het einde van de oorspronkelijke serie, blies Starz Spartacus nieuw leven in, met de aankondiging in februari van dit jaar. De vervolgserie zal worden geleid door de bedenker van de vlaggenschipshow, Steven S. DeKnight. Het is nog onduidelijk welke personages terug zullen keren naar de nieuwe serie, maar de dood van Spartacus in de oorspronkelijke show geeft aan dat deze revival een andere hoofdrolspeler zal volgen.

Whitfield was het gezicht van Spartacus seizoen 1, zijn tijd als het titelpersonage lanceerde de serie naar populariteit. Als zijn optreden zelfs maar een beetje had gefaald, was Spartacus misschien niet van de grond gekomen. Omdat Whitfield de oorspronkelijke hoofdrolspeler was, is het logisch dat McIntyre zou willen dat hij op de een of andere manier wordt geëerd in de vervolgserie. Zijn uitspraak weerspiegelt ook hoeveel eerbied McIntyre heeft voor Whitfield en de toewijding die zijn voorganger had voor zijn rol.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning