Square Enix: Geen intentie om Final Fantasy 14 volledig gratis te maken

Square Enix, de gevierde ontwikkelaar achter vele iconische games, heeft recentelijk aangekondigd dat het “geen plannen” heeft om hun massaal populaire MMORPG, Final Fantasy 14, volledig gratis te maken. Dit ondanks het feit dat er al veel inhoud van het spel vrij toegankelijk is voor spelers.

Een voortdurend abonnement

Hoewel een aanzienlijk deel van het spel al gratis te spelen is, heeft de regisseur van Final Fantasy 14, Naoki Yoshida, aangegeven dat ze de intentie hebben om het maandelijkse abonnement te behouden. Dit besluit komt nadat Square Enix al een zeer genereuze gratis proefperiode voor het spel heeft geïntroduceerd, die spelers tot level 60 laat spelen. Dit betekent dat nieuwkomers het spel kunnen ervaren voor ongeveer 60 uur, enkel en alleen door de hoofdverhaallijn te volgen. Voor degenen die alle beschikbare content willen verkennen, kan dit oplopen tot honderden uren.

Uitbreidingen en de toekomst van FF14

Het spel staat bekend om zijn indrukwekkende uitbreidingspakketten, waarbij elke uitbreiding nieuwe verhalen, personages en gebieden toevoegt. Vanwege de aanzienlijke investering in tijd en middelen in deze uitbreidingen, is de verkoop van deze pakketten van vitaal belang voor het team achter FF14. Zoals Yoshida benadrukte, zijn dergelijke inkomsten cruciaal om de kwaliteit en schaal van toekomstige uitbreidingen te garanderen.

Een van de meest verwachte uitbreidingen, Dawntrail, staat gepland voor lancering in de zomer van 2024. Deze update belooft niet alleen een verhoging van het levelplafond naar 70, maar ook een aanzienlijke grafische update. Fans over de hele wereld wachten met spanning op de introductie van deze nieuwe inhoud.

Een blijvende indruk

Final Fantasy 14 heeft zichzelf bewezen als een van de meest intrigerende en bevredigende MMORPG’s op de markt. Het feit dat het een van de weinige overgebleven spellen is met een abonnementsmodel, benadrukt het vertrouwen dat het team heeft in de kwaliteit en diepgang van hun product.

Bij Panda Bytes erkennen we de waarde en impact van dergelijke iconische titels in de game-industrie. We blijven je voorzien van het laatste nieuws en de meest gedetailleerde inzichten over deze en vele andere games. Vergeet niet om ons te volgen en te abonneren voor dagelijkse updates en recensies

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning