The Night Manager: een stijlvolle en spannende spionagethriller die je niet mag missen

Deze spannende reeks uit 2016 is gebaseerd op de gelijknamige spionageroman van John le Carré en is geregisseerd door Susanne Bier. De serie heeft zes afleveringen en is te zien op Prime Video en NPO Plus met in de hoofdrollen Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, Elizabeth Debicki en Tom Hollander.

De serie draait om Jonathan Pine (gespeeld door Hiddleston), een voormalige Britse soldaat die als nachtmanager werkt in een luxehotel. Op een dag wordt hij benaderd door een vrouw genaamd Sophie (gespeeld door Aure Atika), die hem documenten geeft die bewijs bevatten van wapenhandel tussen een rijke zakenman genaamd Richard Roper (gespeeld door Laurie) en de rebellen in het Midden-Oosten. Pine besluit deze informatie door te spelen aan de Britse autoriteiten en raakt zo verstrikt in een gevaarlijk web van spionage en corruptie.

Een van de grootste troeven van The Night Manager is de cast. Hugh Laurie is angstaanjagend goed als de charmante maar meedogenloze Roper, die een spel speelt dat veel groter is dan Pine zich kan voorstellen. Olivia Colman speelt de rol van Angela Burr, een Britse inlichtingenofficier die vastbesloten is om Roper te ontmaskeren, en Elizabeth Debicki is te zien als Jed, de vriendin van Roper die gevangen zit in een gevaarlijke en gewelddadige relatie.

Naast de uitstekende cast heeft The Night Manager ook veel te bieden op het gebied van verhaal en sfeer. De serie heeft een duistere, spannende sfeer die perfect past bij het spionagegenre, en de locaties in Europa en het Midden-Oosten dragen bij aan de authentieke en realistische setting van de serie. Het verhaal is goed geschreven en bevat genoeg wendingen en verrassingen om de kijker geboeid te houden.

Al met al is The Night Manager een must-see voor fans van spionage- en thrillerseries. Met een uitstekende cast, een boeiend verhaal en een sfeervolle setting is deze miniserie een van de beste Britse series van de afgelopen jaren.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning