Waarom Showtime de serie ‘Winning Time’ moet redden en hernoemen naar ‘Showtime’

Een gemiste kans voor HBO

HBO heeft recentelijk besloten om de basketbalserie over de Showtime Lakers, genaamd “Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty”, na slechts twee seizoenen te annuleren. Dit besluit heeft de Los Angeles Lakers achtergelaten met een historisch verlies. Het eerste seizoen eindigde met het kampioenschap van de Lakers in 1980, terwijl het tweede seizoen hun overwinning in 1982 behandelde en eindigde met het verlies van het team in 1984 tegen de Boston Celtics.

De onvoltooide saga van de Lakers

Deze annulering betekent dat er geen vervolg zal zijn waarin de Lakers hun rivalen, de Celtics, verslaan in de NBA Finals van 1985. Evenmin zullen we getuige zijn van de overwinning van Magic Johnson tegen Larry Bird in 1987, of de triomf van de Lakers in 1988, die hen bevestigde als het team van de jaren ’80. Dit is een onbevredigend einde voor een serie die indruk maakte met zijn casting, visuele effecten en basketbalscènes.

Een nieuwe kans voor ‘Showtime’

De serie “Winning Time” was gebaseerd op het boek van Jeff Pearlman uit 2014, getiteld “Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s”. Oorspronkelijk zou de serie “Showtime” heten, maar HBO besloot de naam te veranderen om verwarring met de concurrerende zender Showtime te voorkomen. Maar wat als Showtime, nu onderdeel van Paramount+, de serie zou oppakken, hernoemen naar “Showtime” en het verhaal van de Lakers zou voortzetten?

De roep om voortzetting

Jeff Pearlman, de auteur van het boek waarop de serie is gebaseerd, heeft duidelijk gemaakt dat een serie over de Lakers niet kan eindigen in 1984. De annulering van “Winning Time” kwam niet als een verrassing voor de makers, gezien de matige kijkcijfers van het eerste seizoen en de daling in het tweede seizoen. Maar in het huidige tijdperk, waar series een tweede leven kunnen krijgen op andere platforms, is er nog steeds hoop.

Een nieuwe thuis voor ‘Winning Time’?

Series zoals “Brooklyn Nine-Nine”, “Manifest” en “Lucifer” hebben na annulering een nieuw thuis gevonden op andere platforms. Showtime heeft eerder series gered, zoals “Uncoupled” na de annulering door Netflix. Er is dus een kans dat “Winning Time” een nieuw leven kan krijgen op Showtime.

Conclusie

Het verhaal van de Showtime Lakers is nog lang niet afgelopen. Met zoveel onvertelde verhalen en onvergetelijke momenten die nog moeten worden verkend, verdient “Winning Time” een tweede kans. Showtime, het is tijd om in actie te komen en deze serie het podium te geven dat het verdient.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning