8 Beste Series Zoals ‘The Penguin’ – Deze Criminele Meesterwerken Moet Je Zien

Als je hebt genoten van de duistere, criminele wereld van The Penguin en niet genoeg kunt krijgen van meeslepende personages en bloedstollende verhalen, dan hebben wij bij Panda Bytes een paar fantastische series die je volgende verslaving kunnen worden. The Penguin, een spin-off van The Batman met Colin Farrell in de hoofdrol, schetst een meedogenloos beeld van het machtsvacuüm in Gotham na de dood van Carmine Falcone. Maar wat als je nog meer van dat soort keiharde drama wilt zien?

We hebben zeven geweldige shows voor je verzameld die qua toon, thema en intensiteit perfect passen bij de donkere sfeer van The Penguin.

1. The Sopranos – Familieproblemen in een Criminele Wereld

The Sopranos volgt het leven van maffiabaas Tony Soprano, die probeert zijn gezin en criminele activiteiten in balans te houden. Door therapie en diepe persoonlijke conflicten krijgt de serie een uniek psychologisch tintje, terwijl het geweld en verraad zich opstapelen. Tony’s complexe karakter en de onvoorspelbare wendingen maken dit een ongeëvenaarde klassieker in het misdaadgenre.

2. Gotham – De Stad van Schurken Ontstaat

In Gotham zie je de vroege jaren van detective James Gordon en de opkomst van iconische schurken zoals Penguin en Joker. Deze serie verkent de wortels van Gotham’s misdaad en corruptie en biedt een intrigerende achtergrond voor de bekende Batman-mythologie. Elke aflevering duikt dieper in de duisternis van de stad en laat zien hoe chaos de boventoon voert.

3. Tulsa King – Nieuwe Kans voor een Oude Maffiabaas

Wanneer Dwight Manfredi na 25 jaar vrijkomt uit de gevangenis, besluit hij zijn eigen criminele imperium op te bouwen in het verre Tulsa. Met zijn ervaring en scherpe geest is hij vastbesloten om te laten zien dat hij nog steeds de touwtjes in handen heeft. De combinatie van humor, actie en een charismatische hoofdrol maakt Tulsa King een verfrissende kijk op het maffiagenre.

4. Peaky Blinders – Maffia in het Naoorlogse Engeland

In het rauwe Birmingham van de jaren ’20 is Thomas Shelby de leider van de Peaky Blinders, een gewelddadige bende die uit is op macht en geld. Shelby’s tactische genialiteit, gecombineerd met intriges binnen de familie en de overheid, zorgt voor een meeslepend verhaal vol onverwachte wendingen en intens drama. Deze serie bouwt langzaam een steeds groter en gevaarlijker imperium op.

5. Boardwalk Empire – Criminele Macht tijdens de Drooglegging

In het Atlantic City van de jaren ’20 neemt Nucky Thompson het heft in eigen handen tijdens het Amerikaanse alcoholverbod. Boardwalk Empire combineert historische elementen met de opkomst van criminele kartels, waarbij politieke macht en maffia-allianties samenkomen. Thompson’s strijd om zijn positie te behouden temidden van rivaliserende bendes en federale agenten geeft de serie een unieke spanning.

6. Gomorra – De Rauwheid van de Napolitaanse Maffia

Gomorra biedt een meedogenloze kijk op het leven in de Napolitaanse onderwereld, waar macht, loyaliteit en verraad centraal staan. Ciro Di Marzio’s zoektocht naar controle over de Savastano-clan is even bloedstollend als tragisch. De realistische benadering van maffia-oorlogen en de complexiteit van de personages maken deze serie tot een absoluut hoogtepunt binnen het misdaadgenre.

7. Gangs of London – Een Stad in Chaos

Wanneer een van de machtigste criminelen van Londen wordt vermoord, ontstaat er een dodelijke machtsstrijd tussen internationale bendes. Gangs of London combineert adembenemende actie met complexe verhaallijnen, waarin de dynamiek tussen verschillende misdaadfamilies centraal staat. De gewelddadige strijd om de macht in de onderwereld van Londen zorgt voor non-stop spanning en verrassingen.

8. Narcos – De Opkomst en Val van Drugskartels

Narcos brengt het waargebeurde verhaal van de opkomst van het Medellín-kartel en de jacht op Pablo Escobar. Deze serie biedt een fascinerende blik op de macht, het geweld en de invloed van de drugswereld. De combinatie van historische feiten met intense dramatisering maakt van Narcos een must-see voor iedereen die houdt van criminele machtsspelletjes en onverbiddelijke vijanden.

Conclusie: Een Diepe Duik in Criminele Meesterwerken

Voor fans van The Penguin is er geen gebrek aan donkere, spannende series die hetzelfde niveau van intensiteit en complexiteit bieden. Van de maffiafamilies in The Sopranos tot de brute rivaliteit in Peaky Blinders, deze series brengen stuk voor stuk fascinerende verhalen over macht, verraad en ambitie. Of je nu kiest voor de historische onderwereld van Boardwalk Empire of de hedendaagse strijd in Gangs of London, er is genoeg om je honger naar criminele drama’s te stillen

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Online Partner Voor Onlineaanwezigheid

JOUW ONLINE PRESENCE KAN (NOG) BETER. WETEN HOE?
Laatste Nieuws
Categorie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Word lid van onze Panda Bytes-nieuwsbrief en ontvang het laatste film- en tech-nieuws rechtstreeks in je inbox! Mis niets, meld je nu aan!
Scroll to Top

what you need to know

in your inbox every morning